Canada

Studeren in Canada

Financiering studie Canada

Studeren in het buitenland is duurder dan studeren in Nederland. Het is daarom belangrijk om je vooraf goed te informeren over de kosten en de verschillende manieren waarop je je studie in Canada kunt financieren.

Collegegeld Canada

Kijk voor informatie over het collegegeld op de pagina's van de Canadese universiteiten op deze website of neem voor meer informatie contact op met onze studieadviseurs.

Studiefinanciering

Als Nederlandse student heb je de mogelijkheid om je studiefinanciering aan te vragen voor een studie in het buitenland. Aan de Studiefinanciering Buitenland zijn wel bepaalde voorwaarden verbonden. Zo moet de buitenlandse opleiding van voldoende niveau zijn en vergelijkbaar met een soortgelijke opleiding in Nederland. Informeer jezelf over de mogelijkheid om gebruik te maken van de studiefinanciering buitenland als je in Canada gaat studeren.

Collegegeldkrediet

Ook is het mogelijk om een collegegeldkrediet aan te vragen bij de DUO. Dit is een extra lening voor het betalen van je collegegeld. Je kunt niet méér collegegeldkrediet aanvragen dan je aan collegegeld moet betalen; voor een studie in het buitenland geldt dat je maximaal vijf keer het bedrag aan het Nederlands wettelijke collegegeld kan aanvragen.

OV-vergoeding

Als je in het buitenland gaat studeren krijg je een tegemoetkoming in je reiskosten ter vervanging van je studentenreisproduct (ov studentenkaart). Dit heet de ov-vergoeding.

Fondsen en beurzen

Om het gedeelte van je financiering rond te krijgen dat niet door je studiefinanciering gedekt wordt zijn er meerdere mogelijkheden.

  • Je kunt misschien geld krijgen of lenen van je ouders of een lening nemen bij een bank.
  • Je kunt ook bij de universiteit waar je je gaat aanmelden op zoek gaan naar fondsen. Sommige universiteiten hebben studiebeurzen voor (getalenteerde) internationale studenten.
  • Kijk ook op de WilWeg-pagina over beurzen. Hier vind je een overzicht van alle beurzen en fondsen die vanuit Nederland beschikbaar zijn. Wellicht zit er iets voor je bij!

Werk en studie

In Canada mag je als internationale student in principe 20 uur per week naast je studie op de campus werken en 40 uur tijdens de vakanties. Er zijn veel onderwijsinstellingen die afspraken gemaakt hebben met de provinciale overheden dat internationale studenten ook buiten de campus mogen werken. Hiervoor moet je een werkvergunning aanvragen. Niet alle opleidingen komen hiervoor in aanmerking. Bovendien behoor je fulltime te studeren en worden er eisen gesteld aan je studieresultaten. Ook bij een werkvergunning geldt dat je gedurende het schooljaar 20 uur per week mag werken en 40 uur per week tijdens de vakanties.
 

Meer informatie over Canada?
Neem contact op
Contact