Canada

Studeren in Canada aan Thompson Rivers University

Onderwijs in Canada

Canada kent net als wij het bachelor-master systeem. De eerste vier jaar (bachelor) zijn brede algemeen vormende jaren met daarna één- of tweejarige masteropleidingen. Verder kent Canada drie onderwijsvormen: universiteiten, colleges en university colleges. University colleges zijn colleges die studenten klaarstomen voor de universiteit waar ze nauw mee samenwerken. Het academische jaar loopt van september tot juni.

Toelatingseisen

In Canada is elke provincie verantwoordelijk voor het eigen onderwijsbeleid. Onderwijsinstellingen hebben ook een grote mate van vrijheid. Toelatingseisen kunnen verschillen per provincie en per instelling. Voor de colleges heb je een havodiploma nodig. Voor toelating tot een universiteit heb je, net als in Nederland, vrijwel altijd een vwo-diploma nodig. De universiteiten in Quebec en Ontario stellen hoge toelatingseisen. Houd er rekening mee dat de aanvullende eisen per provincie en ook per instelling verschillend zijn. Kijk voor meer informatie op de pagina's van de onderwijsinstellingen op deze website en maak een gratis afspraak. We informeren je gratis over alle mogelijkheden en helpen je graag met de aanmelding.

Kwaliteit van het onderwijs

De kwaliteit van het onderwijs in Canada is hoog: van alle G8-landen investeert Canada het meest in onderwijs en in campus-faciliteiten.

Studierichtingen

In Canada kun je via KILROY opleidingen volgen in onderstaande studierichtingen:

Meer informatie over Canada?
Neem contact op
Contact