Canada

Studeren in in Canada, Lake Louise

Praktische informatie studie Canada

Als je bent ingeschreven aan de universiteit, kun je starten met de laatste voorbereidingen. Misschien heb je een visum nodig en je moet bedenken waar je wilt gaan wonen. En je gaat natuurlijk niet alleen naar Canada om te studeren - je wilt ook iets van het land zien!

Visum Canada

Om in Canada te kunnen studeren heb je vaak alleen een geldig paspoort nodig. Je kunt dan zes maanden in Canada blijven. Als je langer dan een half jaar wilt studeren heb je wel een visum nodig.
Voor een studie in Canada die langer dan zes maanden duurt heb je een 'study permit' nodig. Het aanvraagformulier en overige informatie vind je op de website van de Canadese ambassade in Berlijn: www.kanada-info.de. Houd er rekening mee dat de aanvraag van een visum zeker twee maanden kan duren. Bovendien wordt de aanvraag pas in behandeling genomen na betaling van de administratiekosten.

Verzekering

Over het algemeen wordt Canada beschouwd als een veilig en stabiel land. Tijdens je studie in Canada dien je een ziektekostenverzekering af te sluiten, zodat de kosten van een mogelijk ongeval vergoed worden. Daarnaast is het raadzaam om een reis- en wettelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Bij KILROY kun je onder andere de Special ISIS verzekering afsluiten. Dit is een compleet pakket speciaal samengesteld voor studenten die in het buitenland gaan studeren en reizen. Bekijk onze pagina over Verzekeren in het buitenland. 

Bereid je goed voor

Studeren in het buitenland vergt enige voorbereiding. Voor je vertrek doorloop je verschillende stappen; van oriëntatie tot en met het regelen van een vliegticket. Kijk voor overige zaken die van belang zijn voor je studie in het buitenland ook op onze pagina Voor vertrek.

Reisinformatie Canada

De reisexperts van KILROY vertellen je graag meer over reizen naar Canada. Bijvoorbeeld over voordelige en flexibele vliegtickets, hotels en hostels, autohuur en reizen.

 

Meer informatie over Canada?
Neem contact op
Contact