Thompson Rivers University

Studeren in Canada aan Thompson Rivers University
 

Studeren aan Thompson Rivers University

Thompson Rivers University is een moderne en innovatieve hoger onderwijsinstelling gevestigd in de stad Kamloops in de Canadese provincie Brits-Columbia. De campus is omgeven door spectaculaire landschappen. Wil jij in het buitenland studeren en houd je van avontuur en outdoor activiteiten? Dan is deze universiteit de perfecte keuze voor jou!

Op deze pagina vind je algemene informatie over studeren aan Thompson Rivers University (TRU). Op de subpagina’s informeren wij je over de opleidingen, het studentenleven in Kamloops, huisvesting voor studenten, de aanmeldingsprocedure en over ervaringen van studenten.

10 goede redenen om te studeren aan Thompson Rivers University

 1. TRU is een internationaal erkende universiteit.
 2. Als internationale student kun je gebruik maken van een groot aantal verschillende faciliteiten en services op de campus.
 3. Tijdens je studie in Canada kun je genieten van de vele buitenactiviteiten, zoals klimmen, curling, golfen, ijshockey, mountainbiken, paardrijden, tennis, vissen en wandelen.
 4. Houd je van skiën en snowboarden? Met de auto ben je in 45 minuten in een aantal van Canada’s meest populaire skigebieden!
 5. Je kunt lid worden van diverse studentenverenigingen, sportclubs en activiteitenprogramma's op de campus, zoals de Student Newspaper, de International Soccer Club en het International Student Activity Program.
 6. Sport is een belangrijk onderdeel van het Canadese onderwijs en de universiteit heeft dan ook een grote verscheidenheid aan sportmogelijkheden en sportteams.
 7. De campus ligt op een geweldige locatie aan de rand van het centrum van Kamloops.
 8. Je studeert in een internationale omgeving met studenten uit meer dan 85 landen.
 9. Je kunt kiezen uit comfortabele huisvestingsmogelijkheden op of buiten de campus.
 10. De geweldige stad Vancouver is slechts 45 minuten vliegen van Kamloops.

Wat kan ik studeren aan Thompson Rivers University?

Aan TRU kun je als Nederlandse student:

 • een volledige bacheloropleiding volgen,
 • een volledige masteropleiding volgen,
 • een of twee semesters studeren als study abroad student, bijvoorbeeld als minor in het kader van je studie in Nederland,
 • een diploma - of certificate programma volgen, waarmee je een gedeelte van een master afrondt.

De universiteit biedt opleidingen in vele studierichtingen, van bedrijfseconomie, informatietechnologie en sport tot toerisme en zelfs adventure studies. Kijk voor meer informatie op onze pagina opleidingen aan Thompson Rivers University.

Wat kost het om te studeren aan Thompson Rivers University?

Het collegegeld aan TRU varieert per studieniveau en studierichting. Onze studieadviseurs informeren je graag over de exacte kosten van de opleiding of vakken van je voorkeur. Hieronder geven we je een indicatie van het collegegeld per studieniveau:

Study abroad programma: vanaf ca. 6.900 CAD per semester
Bacheloropleiding: vanaf ca. 16.800 CAD per jaar
Masteropleiding: vanaf ca. 11.678 CAD per jaar

Als je via KILROY aan TRU gaat studeren, ontvang je automatisch een studiebeurs t.w.v. max. 4.000 CAD. Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over deze beurs, de exacte studiekosten, een schatting van de kosten voor levensonderhoud in Kamploops, Canada en al je andere vragen.

Waarom studeren aan Thompson Rivers University?

Studenten in de klas aan Thompson Rivers University in Canada

Met een studie aan TRU in Canada heb je naast keuze uit vele interessante vakken en opleidingen, toegang tot prachtige skigebieden en een grote verscheidenheid aan outdoor activiteiten het hele jaar door. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Adventure Studies van TRU en een Adventure Sport Certificate, Adventure Management Diploma, of Adventure Guide Diploma behalen.

De universiteit biedt bijna 200 verschillende opleidingen en om de hoge kwaliteit van het onderwijs te waarborgen, krijg je les in kleine klassen van gemiddeld 24 studenten per klas en ga je voor de adventure studies uiteraard ook regelmatig op excursie of expeditie! Of combineer je studie aan TRU met het opdoen van werkervaring door gebruik te maken van de verschillende werkervaringsplekken en co-op-programma's.

De stad Kamloops is klein en intiem en er zijn gezellige kroegen en cafés, waardoor je gemakkelijk contacten legt en nieuwe vrienden maakt. Studeren aan TRU is een onvergetelijke ervaring!

Leuke weetjes over TRU

 • TRU ontleent zijn naam aan de rivieren Noord- en Zuid-Thompson, die samenkomen in Kamloops.
 • Er studeren ca. 1.750 internationale studenten per semester aan TRU.
 • De TRU varsity teams heten WolfPack en bestaan uit mannen en vrouwen volleybal, basketbal en voetbal.
 • TRU heeft zes sportteams; honkbal, veldlopen, golf, zwemmen, curling, en cheer squad.
 • TRU heeft 85 studentenverenigingen, zoals de Aboriginal Drum Circle, Actors Workshop, Eco, Pride of de United Way Youth.
 • Er zijn 12 restaurants op de campus.

Hoe KILROY je helpt

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van een studie in het buitenland, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Neem contact op.

Wil je meer weten over Thompson Rivers University?

Meer informatie over Thompson Rivers University?
Neem contact op
Contact