Thompson Rivers University

Ingeborg (links) met vrienden tijdens haar studie aan Thompson Rivers University in Canada

Ervaringen van studenten aan Thompson Rivers University

Wil je weten hoe andere studenten hun studie in het buitenland ervaren? Hieronder vertellen Ingeborg en Stine over hun ervaringen als student aan Thompson Rivers University in het prachtige Canada.

Ingeborg Spoor

Universiteit: Thompson Rivers University
Opleiding: Study abroad programma

Ingeborg heeft voor haar minor een semester aan Thompson Rivers University (TRU) in Kamloops, Canada gestudeerd. Kamloops ligt ongeveer drie uur ten noordoosten van Vancouver aan de Canadese westkust. Ingeborg's studie in het buitenland was zeer goed bevallen.

Ik was ontzettend blij dat KILROY mij kon helpen, want een universiteit vinden in Canada die je aanneemt zonder dat jouw school uitwisselingen doet met die universiteit is erg lastig. Via KILROY kwam ik terecht bij TRU in Kamloops, en daar ben ik erg blij mee!

Ingeborg met vrienden bij de universiteit
Ingeborg (midden) met vrienden bij de universiteit

Thompson Rivers University

TRU is de ideale universiteit voor een internationale student! Naast het feit dat er ontzettend veel internationale studenten zijn vanuit de hele wereld, is er zelfs een speciaal programma voor internationale studenten. Zo kon ik gratis naar een ijshockeywedstrijd, heb ik mijn eigen (indianen) trommel gemaakt en kon ik supergoedkoop skiën. Verder kon ik losse vakken kiezen in plaats van een heel programma. Superleuk want zo heb ik ook eens andere vakken kunnen volgen zoals politicologie naast mijn geschiedenisvakken. Als je naar deze universiteit gaat, zou ik aanraden op de campus te gaan wonen, omdat je zo sneller in contact komt met andere studenten en letterlijk in 5 minuten in je les bent. Fijn voor de uitslapers onder ons.

Hockeywedstrijd van de Kamloops Blazers
IJshockeywedstrijd van de Kamloops Blazers

Kamloops

Kamloops is een niet al te grote stad gelegen in het westen van Canada in de provincie British Columbia. Het is sowieso aan te raden naar het westen te gaan omdat in het oosten van Canada de winters tot minus 40 graden worden en in het westen zijn de winters wat gematigder. Het was hier zelfs al 30 graden in april terwijl ik hoorde van mijn vrienden dat het in Nederland nog frisjes was. Kamloops is een ontzettend mooie omgeving omdat het echt midden in de natuur is. Je bent omringd door natuurparken en in de buurt van Vancouver (3,5 uur met de auto) en Calgary (7 uur). Alle twee ontzettend leuke steden en zeker aan te raden om te bezoeken.

Uitzicht op het centrum van Kamloops vanaf de TRU campus
Uitzicht op het centrum van Kamloops vanaf de TRU campus

West Canada

Het leuke aan Canada (vooral in het westen) vond ik vooral de natuur. Normaal ben ik helemaal niet van de natuur, maar doordat het hier zo ontzettend mooi is ben ik echt helemaal verliefd geworden op wandelen door de bergen. Zelfs als je onderweg bent, kijk je echt je ogen uit. Verder is de cultuur van Canada vergelijkbaar met die van Nederland, westers, dus de culture shock was voor mij redelijk klein en ik voelde me snel thuis. Het cliché is overigens waar, de Canadezen zijn echt superlieve mensen. Ingeborg bij de totempalen in Vancouver

Ingeborg bij de totempalen in Vancouver

Mocht je van geschiedenis houden, dan is Canada ook echt interessant omdat hier de geschiedenis van de Aboriginals (indianen) heel groot is. In Vancouver kun je bijvoorbeeld totempalen bewonderen (zeer aan te raden)! Tot slot is er natuurlijk ook nog de ijshockeycultuur, en die wedstrijden zijn echt supervet om van dichtbij mee te maken.

Uitzicht vanaf de skiheuvel in Kamloops, Canada
Uitzicht vanaf de skiheuvel in Kamloops, Canada

Meer informatie over Thompson Rivers University?
Neem contact op

Stine Bleeg Christiansen

Universiteit: Thompson Rivers University
Opleiding: Bachelor of Arts met major Psychologie

Stine heeft psychologie gestudeerd aan Thompson Rivers University in Kamploops, Canada. Wil je ook in het buitenland studeren? Laat je inspireren door het verhaal van Stine!

Stine speelde volleybal tijdens haar studie aan Thompson Rivers University in Canada

Onvergetelijke ervaring

Ik heb een Bachelor of Arts gedaan met een Major in Psychologie aan Thompson Rivers University (TRU). Daarnaast speelde ik mee in het team van TRU Women's Volleyball. Dat was een onvergetelijke ervaring! Hierdoor heb ik het gevoel dat ik Canada echt van binnenuit heb leren kennen. Ik trainde elke dag en heb het grootste deel van het westen van Canada gezien door te spelen in Alberta, Saskatchewan en Manitoba. Heel bijzonder om in een andere cultuur te leven. Ik heb vrienden voor het leven gemaakt, zowel op als buiten het veld.

Studeren in Canada

De universiteit is niet zo groot, waardoor het overzichtelijk is en je gemakkelijk contacten legt. Ik heb veel geleerd van de docenten aan de universiteit en het landschap in Kamloops is prachtig. De omgeving heeft veel te bieden. Bij mooi weer ging ik regelmatig wandelen in het park of tennissen. De stad is klein maar intiem en er zijn kroegen en cafés, dans en muziek, zodat je je nooit hoeft te vervelen.

Uitzicht over de stad Kamloops in Canada
Uitzicht over de stad Kamloops in Canada

Persoonlijke groei

Thuis heb ik mijn bachelorstudie psychologie verder afgerond. De studiepunten die ik aan TRU heb behaald kon ik meenemen. Wat ik nog het meest waardeer aan mijn study abroad semester aan TRU is de persoonlijke groei die ik heb doorgemaakt. Wat dat betreft is studeren in het buitenland altijd de moeite waard!

Meer informatie over Thompson Rivers University?
Neem contact op
Contact