Thompson Rivers University

Studeren en wonen op de campus van Thompson Rivers University in Canada

Huisvesting aan Thompson Rivers University

De campus van Thompson Rivers University ligt aan de rand van de stad Kamloops in Canada. Als internationale student kun je kiezen voor huisvesting op of buiten de campus. In beide gevallen woon je dichtbij alle faciliteiten en bezienswaardigheden en is er van alles te ontdekken in de omgeving.

Studentenhuisvesting aan Thompson Rivers University

Qua woonruimte kun je onder andere kiezen uit een gastgezin (homestay) of een kamer in het studentenhuis, TRU Residence, op de campus.

 • Een verblijf bij een gastgezin, ofwel een kamer bij een Canadese familie, kost ca. 2.880 CAD per semester (alle maaltijden inbegrepen). Hierbij moet je rekening houden met een plaatsingsvergoeding van ca. 150 CAD en een borg van ca. 360 CAD. Het leuke aan een gastgezin is dat je de taal en cultuur nog beter leert kennen.
 • Een kamer in het TRU Residence op de campus kost ongeveer ca. 3.280 CAD per semester (zonder maaltijden). Hierbij komt ook nog een borg van ca. 500 CAD. Je beschikt dan over een eigen kamer. Deze is volledig ingericht met bed, bureau, kast, koelkast, kookplaat en magnetron. De badkamer deel je met drie andere studenten en je hebt toegang tot de gezamenlijke ruimten met onder andere een grote keuken, TV kamer, aparte studieruimten en wasruimte.

Ook wanneer je niet op de campus of in een gastgezin wilt wonen, is het geen probleem om een kamer te vinden in de omgeving van de universiteit. De Upper College Heights Student Housing biedt bijvoorbeeld goede off-campus studentenhuisvesting vlakbij de TRU campus. En TRU’s Off-Campus Housing Registry biedt je als nieuwe student de gelegenheid om te zoeken naar kamers, kamergenoten of om zelf een oproep te plaatsen. Er is altijd woonruimte die aansluit bij jouw wensen en budget.

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie.

Uitzicht over de campus van Thompson Rivers University

Uitzicht over de campus van Thompson Rivers University

Campus Thompson Rivers University

De hoofdcampus van Thompson Rivers University ligt aan de rand van het centrum van Kamloops. Daarnaast heeft TRU nog regionale locaties in Williams Lake, 100 Mile House, Clearwater, Barriere, Ashcroft, Lillooet en Vancouver. 

Campusleven aan Thompson Rivers University

Vervelen zal je je zeker niet op de TRU campus. Er zijn ca. 85 verschillende studentenverenigingen, zoals de Aboriginal Drum Circle, Actors Workshop, Eco, Pride of de United Way Youth, en er worden veel activiteiten georganiseerd. Ook kun je lid worden van de International Student Activity Program (ISAP). Op die manier ontmoet je andere (internationale) studenten en kun je meedoen aan allerlei leuke activiteiten en culturele uitstapjes om de stad en Canada te ontdekken.

Houd je van sport? Dan zit je hier zeker goed! De campus ligt namelijk naast het Tournament Capital Centre, de grootste sportvoorziening van Kamloops, met onder andere een zwembad met Olympische afmetingen, een atletiekbaan en moderne en goed uitgeruste fitnessruimten. Ook heeft TRU diverse varsity teams bestaande uit mannen en vrouwen volleybal, basketbal en voetbal en zijn er zes sportteams; honkbal, veldlopen, golf, zwemmen, curling, en cheer squad.

Faciliteiten Thompson Rivers University
De campus is voorzien van alle gemakken. Op de campus zijn onder andere de onderstaande faciliteiten aanwezig:

 • bibliotheek;
 • computerlokalen;
 • gezondheidscentrum,
 • boekhandel;
 • café;
 • cafetaria;
 • 12 restaurants,
 • fitnessruimte;
 • zwembad;
 • squash- en tennisbanen.

Bovendien biedt de universiteit uitstekende dienstverlening aan studenten op het gebied van onder andere studieadvisering, financiële hulp en loopbaanontwikkeling.

Vervoer

Alle studenten aan Thompson Rivers University kunnen een UPASS aanvragen. Hiermee heb je niet alleen gratis toegang tot het openbaar vervoer in Kamloops en omgeving maar ook tot het Aquatic Centre. Ga voor een UPASS naar het Students’ Union gebouw met je studentenkaart en bewijs van inschrijving.

Meer informatie over Thompson Rivers University?
Neem contact op
Contact