Thompson Rivers University

Studentenleven in Kamloops, Canada

Studentenleven in Kamloops

Voor een onvergetelijke ervaring tijdens je studie in het buitenland en wanneer je verzot bent op outdoor activiteiten, raden wij je Thompson Rivers University aan. De universiteit is gevestigd in Kamloops, een kleine, moderne en multiculturele stad in de provincie Brits-Columbia op slechts 45 minuten vliegen van Vancouver. In de prachtige omgeving van de Canadese westkust valt zo veel te beleven en ontdekken!

Levensstijl in Kamloops

De levensstijl en het studentenleven in Kamloops zijn relaxed en de bevolking is warm en gastvrij. Kamloops heeft circa 100.000 inwoners en is de op twee na grootste stad van Brits-Columbia. De stad heeft een gevarieerd cultureel aanbod, ruim 200 restaurants en een levendig uitgaansleven. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan The Art We Are, waar je kunt genieten van heerlijke, ambachtelijk bereide en biologische gerechten. Op zaterdag kun je hier bovendien genieten van live muziek van allerlei leuke bandjes uit het hele land. Mocht je behoefte hebben aan bier en nog meer muziek, vervolg dan je avond in Commodore. Of ga naar Kelly O'Bryan's, een Iers café waar de medewerkers gekleed gaan in traditionele kilts. 

Een positief aspect van studeren aan Thompson Rivers University (TRU) in Kamloops is dat de kosten voor levensonderhoud 10 tot 20% lager zijn dan in grote steden als Vancouver of Toronto. Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over studeren aan TRU.

The great outdoors

Ben je sportief en houd je van avontuur? Dan is dit deel van Canada een ideale plek voor jou! Kamloops is omgeven door prachtige natuur, de ideale locatie voor een veelheid aan outdoor activiteiten en buitensporten. Er zijn uitstekende mogelijkheden om te golfen, kajakken, mountainbiken, paardrijden, raften, skiën, snowboarden, wandelen, en nog veel meer.

Wildwatervaren in Canada, whoop whoop!
Raften in Canada

Vanuit Kamloops kun je gemakkelijk de Canadese Rocky Mountains en Banff National Park bezoeken. Is het niet geweldig om in het weekend en je vrije tijd deze werelderfgoedlocatie te kunnen bezoeken en te genieten van de indrukwekkende bergen, gletsjers, rivieren, meren en bossen? Vanaf het begin van het voorjaar tot laat in het najaar is de temperatuur in deze regio zeer aangenaam, wat ideaal is om eropuit te gaan.

10 Dingen die je zeker moet doen als je in Kamloops studeert

Skiën in Sun Peaks Resort, Canada
Skiën in Sun Peaks Resort

  1. Ga skiën of snowboarden in het nabijgelegen Sun Peaks Resort.
  2. Bezoek het Kamloops Cowboy Festival. Hi ha!
  3. Ontdek Canada's enige Ice Wine Festival.
  4. Feest mee met het jaarlijkse Kampoola Pow Wow Festival.
  5. Ga kajakken op een van de omliggende rivieren.
  6. Pak je golfclub! Deze plaats staat niet voor niets bekend als 'Canada's Tournament Capital'!
  7. Ga raften op de rivier. Whoop whoop!
  8. Ontdek de lokale bieren tijdens een Walking Brew Tour in de binnenstad.
  9. Drink thee met een monnik in het Birken Forest Klooster in Sitavana.
  10. Pak het vliegtuig of maak een road trip naar Vancouver. Het is slechts 45 minuten vliegen of 3,5 uur autorijden naar Vancouver.

Pak het vliegtuig of maak een road trip naar Vancouver
Bezoek Vancouver

Studentenkorting in Canada

Met de ISIC kaart heb je toegang tot een netwerk van studentenkortingen wereldwijd en dus ook in Canada, zowel online als offline. Download gratis de ISIC Benefits App en vind de beste voordelen voor studenten. Koop hier de ISIC studentenkaart.

Klimaat in Kamloops

Kamloops is de meest zonnige bestemming van Brits-Columbia en kent een gematigd, warm en droog klimaat met vier seizoenen.

Meer informatie over Thompson Rivers University?
Neem contact op
Contact