China

De Chinese Muur, China
 

Studeren in China

Ontdek een van de oudste beschavingen van de wereld in een van 's werelds snelst groeiende economieën. Reis van de winter naar de zomer of van boeddhistische naar islamitische gebieden. De goed ontwikkelde infrastructuur van China maakt het makkelijk om rond te reizen. Al maakt de grootte van het land het moeilijk om door het hele land te reizen tijdens je studie.

Studie in China

Grijp je kans om in een internationale omgeving in China te studeren. De voertaal op de universiteiten waar wij mee samenwerken is Engels en de onderwijsinstellingen leggen veel nadruk op globalisering en internationalisering. Een studieperiode in China biedt je een fantastische en spannende tijd en herinneringen voor de rest van je leven. 

Maak gratis een afspraak voor een studieadviesgesprek met een van onze studieadviseurs of neem contact op voor meer informatie over studeren in China.

Bevolking

Bereid je voor op grote mensenmassa's, er wonen namelijk 1,3 miljard mensen in China. Ook de doordringende, ondefinieerbare geuren op straat en de algemene chaos zijn zaken die je tegenkomt. Hiermee is natuurlijk niet gezegd dat je niet zult genieten van wat je hoort en ziet.

Chinese cultuur

De Chinese geschiedenis gaat tot 5.000 jaar terug in de tijd. Door het hele land worden de oude overblijfselen relatief goed bewaard. Je zult gefascineerd raken door de bouwkunsten van de oude Chinezen als je bijvoorbeeld de Chinese Muur beklimt.

Economie

De economie van China is de snelst groeiende economie ter wereld en, na de VS en Japan, de derde economie ter wereld. Tussen 2001 en 2007 heeft China Italië, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland ingehaald. Gezien het aantal inwoners heeft China de mogelijkheid om een economie op te bouwen die groter zal zijn dan de economie van de VS.

Klimaat

In Hong Kong is het klimaat behaaglijk met vier jaargetijden. De temperatuur in de winter is tussen de 10 tot 20 graden en 's zomers is het meestal rond de 33 tot 34 graden en vochtig. Shanghai heeft een vochtig, subtropisch klimaat. De zomers zijn heet en vochtig en de winters zijn koud met temperaturen onder het vriespunt. Gemiddelde temperatuur in juli is ongeveer 25 graden en in januari 1 graad Celcius. In de winter valt over het algemeen geen tot weinig sneeuw en in juni en juli zijn hevige regenbuien niet ongebruikelijk.

Feiten en cijfers

Bevolking: 1,3 miljard
Hoofdstad: Beijing
Grootste stad: Shanghai
Taal: Mandarijn, Kantonees
Tijdzone: UTC +8
Regeringsvorm: Volksrepubliek
Valuta: Chinese yuan / CNY
Valuta Hongkong: Hongkong dollar / HKD

Meer informatie over China?
Neem contact op
Contact