China

Financiering van je studie in China

Financiering studie in China

Studeren in het buitenland is duurder dan studeren in Nederland. Het is daarom belangrijk om je vooraf goed te informeren over de kosten en de verschillende manieren waarop je je studie in China kunt financieren.

Collegegeld China

Het collegegeld van de opleidingen in China ligt tussen de ca. 1.400 en 8.000 euro per semester. Kijk voor de exacte bedragen op de pagina's van de universiteiten waar wij mee samenwerken.

Levensonderhoud

Kosten voor eten en kamerhuur komen op ongeveer 3.800 euro per studiejaar. Hierbij komen nog uitgaven voor boeken, vervoer, zakgeld en ook je reiskosten, verzekering en visum. De kosten variëren en zijn afhankelijk van je persoonlijke behoeften en woonplaats, maar reken op ongeveer 10.660 euro inclusief collegegeld per semester.

Studiefinanciering

Als Nederlandse student heb je de mogelijkheid om je studiefinanciering aan te vragen voor een studie in het buitenland. Aan de Studiefinanciering Buitenland zijn wel bepaalde voorwaarden verbonden. Zo moet de buitenlandse opleiding van voldoende niveau zijn en vergelijkbaar met een soortgelijke opleiding in Nederland. Informeer jezelf over de mogelijkheid om gebruik te maken van de studiefinanciering buitenland als je in China gaat studeren.

Collegegeldkrediet

Ook is het mogelijk om een collegegeldkrediet ij de DUO aan te vragen. Dit is een extra lening voor het betalen van je collegegeld. Je kunt niet méér collegegeldkrediet aanvragen dan je aan collegegeld moet betalen; voor een studie in het buitenland geldt dat je maximaal vijf keer het bedrag aan het Nederlands wettelijke collegegeld kan aanvragen.

OV-vergoeding

Als je in het buitenland gaat studeren krijg je een tegemoetkoming in je reiskosten ter vervanging van je studentenreisproduct (ov studentenkaart). Dit heet de ov-vergoeding.

Fondsen en beurzen

Om het gedeelte van je financiering rond te krijgen dat niet door je studiefinanciering gedekt wordt zijn er meerdere mogelijkheden.

  • Je kunt misschien geld krijgen of lenen van je ouders of een lening nemen bij een bank.
  • Je kunt ook bij de universiteit waar je je gaat aanmelden op zoek gaan naar fondsen. Sommige universiteiten hebben studiebeurzen voor (getalenteerde) internationale studenten.
  • Kijk ook op de WilWeg-pagina over beurzen. Hier vind je een overzicht van alle beurzen en fondsen die vanuit Nederland beschikbaar zijn. Wellicht zit er iets voor je bij!

Werk en studie

Het is goed mogelijk om een bijbaan te vinden. Als je eenmaal in China bent is het een goed idee om een van de vele Engelse kranten gericht op buitenlandse inwoners te kopen die je in de winkels en ook online vindt. Ga er wel vanuit dat het salaris meestal laag is.

Meer informatie over China?
Neem contact op
Contact