Fudan University

Studeren in Shanhai, China! Iets voor jou?

Studentenleven in Shanghai

Fudan University is gevestigd in Shanghai. Dit is een van de meest opwindende steden van de wereld en de grootste stad van China. De stad is de belichaming van de industrialisatie van China, van de modernisering en de economische groei. Shanghai is de laatste anderhalve eeuw uitgegroeid van vissers- en textieldorp tot een van de grootste havensteden van de wereld. Het is een populaire bestemming voor toeristen, studenten en zakenmensen.

De Bund

In het zakendistrict Pudong, dat ontstaan is na Deng Xiaoping's economische hervormingen in de jaren '90, vind je enkele van 's werelds hoogste wolkenkrabbers. Aan de andere kant (westzijde) van de Huangpu rivier, een zijtak van de Blauwe Rivier in het centrum van Shanghai, vind je de Bund. Dit is een anderhalve kilometer lange promenade langs de oever van de Huangpu-rivier. Hier bevinden zich tientallen historische gebouwen in allerlei verschillende architectonische stijlen, van gotisch tot romaans. De historische gebouwen aan de Bund zijn allemaal gerenoveerd.

De Bund was vroeger het politieke, economische en culturele centrum van Shanghai. Hier waren consulaten, banken, bedrijven en kantoren van diverse landen gevestigd. De tegenstelling met de aan de andere kant van de rivier gelegen skyline van Pudong maakt de Bund bijzonder. Het is het voorbeeld van hoe oud en nieuw goed kunnen samengaan.

Shanghai is ook een stad waar Oost en West elkaar ontmoeten. Je kunt er bijvoorbeeld winkelen in een aantal van de meest exclusieve designer winkels ter wereld, maar ook in traditionele Chinese winkels in de oude stad.

Het leven in Shanghai

Shanghai heeft ca. 24 miljoen inwoners. De stad is, in lijn met de economische ontwikkeling, snel gegroeid de afgelopen tien jaar. Voor veel Chinese werknemers is het een populaire plek om geluk te zoeken. Bovendien is Shanghai uitgegroeid tot een zeer aantrekkelijke stad voor internationale handelaren.
De officiële taal van Shanghai is zoals in heel China het Mandarijn. De taal die in de delta van de Jangtsekiang wordt gesproken is het Wu. In Shanghai en omstreken word het Shanghainese dialect van het Wu gesproken.

Klimaat

Shanghai heeft een vochtig, subtropisch klimaat. De zomers zijn heet en vochtig en de winters zijn koud met temperaturen onder het vriespunt. Gemiddelde temperatuur in juli is ongeveer 25 graden en in januari 1 graad Celsius. In de winter valt over het algemeen geen tot weinig sneeuw en in juni en juli zijn hevige regenbuien niet ongebruikelijk. De beste perioden om Shanghai te bezoeken zijn in de lente en de herfst; het is dan warm maar niet zo heet als in de zomermaanden.

Reisinformatie Shanghai

De reisexperts van KILROY vertellen je graag meer over reizen naar Shanghai. Bijvoorbeeld over voordelige en flexible vliegtickets, hotels en hostels, autohuur en reizen.

Meer informatie over Fudan University?
Neem contact op
Contact