China

Bereid je goed voor op je studie in China

Praktische informatie studie China

Als je bent ingeschreven aan de universiteit, kun je starten met de laatste voorbereidingen. Misschien heb je een studentenvisum nodig en moet je bedenken waar je wilt gaan wonen. En je gaat natuurlijk niet alleen naar China om te studeren - je wilt ook iets van het land zien!

Visum China

Als je één semester in China gaat studeren heb je geen studentenvisum nodig. Ga je langer weg dan moet je wel een studentenvisum aanvragen.

Reizen

Boek je vliegticket ruim op tijd zodat je er zeker van kunt zijn dat je kunt vertrekken op de door jouw gewenste data. KILROY heeft goedkope en flexibele tickets voor studenten.

Gezondheid

Als student in China moet je een verzekering hebben die alle kosten dekt tijdens je gehele studietijd. KILROY education raadt je de Special ISIS reisverzekering aan die speciaal gericht is op reizen en studeren in het buitenland.  Bekijk op onze pagina Verzekering in het buitenland.

Woonruimte

Over het algemeen is het niet makkelijk om een huis of appartement buiten de campus te huren in China. Bovendien is het vaak duur. Als je hier toch voor kiest dan raden we je aan om van tevoren alvast een paar nachten in een hostel of hotel te boeken, zodat je voor de eerste paar nachten alvast een slaapplek hebt.

Je kunt ook bij een gastgezin gaan wonen of op kamers op de campus. Als je bij een gastgezin woont of op kamers op de campus dan zitten twee maaltijden per dag meestal bij de prijs in. Het wonen op de campus tijdens het eerste semester is aan te raden, vooral als je net van de middelbare school komt en nog niet gewend bent om op jezelf te wonen. Ook kom je op deze manier snel in contact met andere studenten. Het wonen op de campus kun je aanvragen zodra je benttoegelaten tot de universiteit, je ontvangt dan van de universiteit meer informatie over woonruimte.

Lees meer over Huisvesting in het buitenland.

Bereid je goed voor

Studeren in het buitenland vergt enige voorbereiding. Voor je vertrek doorloop je verschillende stappen; van oriëntatie tot en met het regelen van een vliegticket. Kijk voor overige zaken die van belang zijn voor je studie in het buitenland ook op onze pagina Voor vertrek.

Meer informatie over China?
Neem contact op
Contact