Tsinghua University

Studeren aan Tsinghua University in Beijing, China
 

Studeren aan Tsinghua University

Tsinghua University is een van China’s meest toonaangevende universiteiten en hier studeren dan ook getalenteerde studenten uit alle delen van de wereld. De campus is gevestigd in het noordwesten van Beijing, op het terrein van de voormalige keizerlijke tuinen van de Qing-dynastie. Het is benoemd tot een van ’s werelds mooiste universiteitscampussen en is gelegen in een mooie groene omgeving met prachtige tempels, paviljoenen, bruggen en vijvers vol met lotusbloemen.

Hieronder vind je algemene informatie over studeren aan Tsinghua University. Op de subpagina’s informeren wij je over de opleidingen, huisvesting, aanmeldingsprocedure en het studentenleven in Beijing.

Wat kan ik studeren aan Tsinghua University?

KILROY kan je helpen als je een of twee semesters wilt studeren als study abroad student aan Tsinghua University in Beijing.

Als study abroad student aan Tsinghua University kun je kiezen uit een ruim aanbod aan vakken en studierichtingen. De universiteit biedt ruim 200 bachelor- en mastervakken volledig in het Engels, variërend van communicatie, economie, journalistiek tot scheikunde of techniek. Daarnaast kun je kennis maken met de rijke Chinese cultuur door vakken te kiezen zoals:

 • Chinese History and Culture,
 • Chinese Tourism,
 • Analysis of Popular Topics in Modern China,
 • Mandarin,
 • Business Chinese.

Kijk voor meer informatie over de studiemogelijkheden op de pagina Opleidingen aan Tsinghua University.

Internationale studenten aan Tsinghua University in Beijing, China

7 Goede redenen om te studeren aan Tsinghua University

Dat studeren aan Tsinghua University een goede keuze is, blijkt uit de indrukwekkende vermeldingen in bovenstaande ranglijsten. Hieronder geven we je nog zeven goede redenen om te kiezen voor deze Chinese universiteit.

 1. Je kunt lessen volgen met zowel Chinese als internationale studenten.
 2. Studeren aan Tsinghua University is een unieke manier om de Chinese taal en cultuur te leren kennen.
 3. De campus is zo uitzonderlijk mooi dat studeren aan Tsinghua University is alsof je een bezoek brengt aan een paleistuin uit een ver verleden.
 4. Tsinghua alumni zijn onder andere voormalig president Hu Jintao en de huidige president Xi Jinping.
 5. De campus ligt in het noordwestelijke deel van Beijing, wat ook wel wordt beschouwd als het Silicon Valley van China, vlakbij bekende historische bezienswaardigheden zoals het Zomerpaleis en Yuan Ming Yuan Park.
 6. Beijing heeft het grootste aantal universiteiten en colleges in China, alsook het grootste aantal internationale studenten.
 7. Beijing heeft als stad de meeste culturele erfgoedsites ter wereld, met onder andere de Verboden Stad, Chinese Muur, Ming Graven, Tempel van de Hemel, Pekingmens vindplaats in Zhoukoudian en het Zomerpaleis.

Studeren in China - Tsinghua University Study Hall
Tsinghua University in de ranglijsten

Tsinghua University is een van de negen leden van de C9 League, een alliantie van prestigieuze universiteiten in China vergelijkbaar met de Ivy League in de Verenigde Staten van Amerika.

In diverse belangrijke nationale en internationale ranglijsten behoort Tsinghua University tot een van de beste universiteiten. Zo staat de universiteit vermeld:

 • Als de nummer 25 universiteit van de wereld in de QS World University Rankings 2018.
 • Als de nummer 30 universiteit van de wereld in de Times Higher Education Rankings 2018.
 • Als de nummer 4 in de Best universities in the Asia-Pacific region 2017 ranglijst van Times Higher Education.
 • Als de nummer 1 universiteit voor Engineering studies in de US News ranking Best Global Universities for Engineering 2017, waarin het zelfs hoger staat dan de wereldwijd toonaangevende Amerikaanse universiteit Massachusetts Institute of Technology (MIT).
 • Als nummer 142 in de ranglijst met de meest internationale universiteiten ter wereld 2017.
 • Als de nummer 1 universiteit in China in de QS World University Rankings 2016.

Wat kost het om te studeren aan Tsinghua University?

Voor een study abroad programma aan Tsinghua University betaal je een ‘full-service package’. Dit pakket bestaat onder andere uit: collegegeld, huisvesting, introductieprogramma, airport pick-up, welkomstpakket, activiteiten en excursies en nog veel meer.

Full-service package per semester: vanaf ca. 11.962 USD (double room) of 13.500 USD (single room)

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over de exacte kosten en inhoud van het full-service package, een schatting van de kosten voor levensonderhoud in Beijing, China en al je andere vragen.

Hoe KILROY je helpt

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van een study abroad semester aan Tsinghua University, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit.

Reizen naar een compleet ander land kan best spannend zijn, vooral als je alleen reist en de taal niet kent. KILROY werkt samen met een lokale partner in China die je bij aankomst op het vliegveld opvangt, je voorziet van een uitgebreid introductieprogramma en een welkomstpakket, 24/7 noodhulp biedt en excursies organiseert naar bekende bezienswaardigheden zoals de Chinese Muur en Verboden Stad. 

Meer informatie over Tsinghua University?
Neem contact op
Contact