Tsinghua University

Campusgebouwen van Tsinghua University in Beijing, China

Huisvesting aan Tsinghua University

Wil jij aan Tsinghua University gaan studeren en wil je meer weten over de huisvestingsmogelijkheden voor internationale studenten? Hieronder vertellen we je meer over studentenhuisvesting in Beijing en over de universiteitscampus van Tsinghua University in Beijing, China.

Studentenhuisvesting aan Tsinghua University

Onze KILROY partner in China kan je helpen met het vinden van woonruimte voor tijdens je studie aan Tsinghua University in Beijing. Dit kan een eigen kamer zijn in een met andere studenten of expats gedeeld appartement in de omgeving van de campus. Je deelt dan de badkamer, keuken, eetkamer, lounge, wasmachine en tv. De appartementen zijn voorzien van Wi-Fi, internet, airconditioning, elektriciteit, gas, water en wekelijkse schoonmaak. De meeste of-campus appartementen bevinden zich op 10 minuten fietsen van de campus en vlakbij haltes van het openbaar vervoer en betaalbare eetgelegenheden.

Huisvesting op de campus zelf kan niet worden gegarandeerd.

Zelf particuliere huisvesting zoeken is ook mogelijk, maar wordt afgeraden tenzij je vloeiend Chinees spreekt en de woonruimte vooraf bezichtigd hebt.

Faciliteiten op de campus van Tsinghua University

Er is een winkelcentrum op de campus in Zhaolanyuan. Hier vind je banken, een postkantoor, supermarkt, boekenhandels, een fruit en groentenmarkt, fotostudio’s, restaurants, een kapper en een wasserette. Bovendien zijn de campuswinkels goed uitgerust en verkopen deze bijna alles wat je als student nodig hebt. En met dertien eetgelegenheden op de campus ga je zeker niet verhongeren tijdens je studie aan Tsinghua University!

Met al dat eten is het ook prettig als je kunt sporten. En dat kan, want de universiteit heeft diverse sportfaciliteiten op de campus, zoals:

  • tennisbanen,
  • badmintonvelden,
  • voetbalvelden,
  • basketbalvelden, en een
  • rotsklimwand.

Internationale studenten op de campus van Tsinghua University in Beijing, China

Campusleven aan Tsinghua University

Het campusleven aan Tsinghua University is bruisend. Je kunt lid worden van een van de 137 studentenverenigingen. Hier ontmoet je, naast Chinese studenten, internationale studenten uit ruim 120 landen.

De universiteit heeft als motto "zelfdiscipline en sociale betrokkenheid" en als aanpak "geen woorden maar daden". Deze twee gecombineerd zorgen voor een studieomgeving waarin jij je kunt ontwikkelen tot een echte wereldburger met inzicht in de Chinese cultuur en maatschappij.

Vervoer in Beijing

Tsinghua University heeft een zeer grote campus en veel studenten komen met de fiets naar de universiteit. Een nieuwe of tweedehands fiets kun je aanschaffen in de winkels net buiten de hoofdingang van de campus, Tsinghua's West Gate.

Mocht je geen fiets hebben, dan kun je gebruik maken van de campus shuttlebus. Deze rijdt volgens een vaste dienstregeling een route van 20 minuten rondom de campus.

Beijing heeft zeventien metrolijnen, waarvan drie stations op slechts 5 minuten lopen van de campus liggen (West & East Gates).

Meer informatie over Tsinghua University?
Neem contact op
Contact