Tsinghua University

Studentenleven in Beijing, China - Houhai street by night

Studentenleven aan Tsinghua University in Beijing

Studeren aan Tsinghua University in Beijing, China is een geweldige internationale ervaring, waarbij je veel leert over andere culturen. In de stad Beijing vind je een goede mix van de traditionele Chinese en de Westerse levensstijl. Als Nederlandse student in Beijing ga je hier zeker van genieten en ook je aanpassen aan deze speciale studieomgeving gaat heel snel.

Studentenleven in het hoofdstad van China

Beijing, ook wel bekend als Peking, is de hoofdstad van China en de tweede grootste stad na Shanghai. Het is het culturele, politieke en intellectuele centrum van China. Als student aan Tsinghua University in Beijing moet je tijd nemen om alle bekende bezienswaardigheden te bezoeken, want dat is zo bijzonder! En deelnemen aan het studentenleven natuurlijk. Ga op zoek naar de beste locaties voor jongeren zoals de beste party places, winkelstraten en markten.

De meeste universiteiten in Beijing bevinden zich, net als Tsinghua University, in de wijk Wudaokou. Dit is een populaire plek voor studenten, zowel om te wonen, te studeren als om te chillen. Hier kun je ook genieten van heerlijk lokaal eten, vooral de straatverkopers verkopen smakelijke pannenkoeken.

Tempel van de Hemel in Beijing, China

Things to do in Beijing

Beijing heeft als stad de meeste culturele erfgoedsites ter wereld, met onder andere de Verboden Stad, Chinese Muur, Ming Graven, Tempel van de Hemel, Pekingmens vindplaats in Zhoukoudian en het Zomerpaleis. Die moet je gezien hebben tijdens je studie! Bovendien zijn er talloze andere culturele bezienswaardigheden en activiteiten die je kunt bezichtigen of ondernemen. Wat dacht je van een fietstocht door de stad of van een wandeling door de "hutongs"? Deze oude traditionele woonwijken met zeer smalle straten bieden je een inkijkje in het traditionele China.

Het historische Tiananmen-plein, ofwel Plein van de Hemelse Vrede, is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Hier kun je in het Mao Zedong mausoleum het gebalsemde lichaam van Mao Zedong zien en een bezoek brengen aan de Grote Hal van het Volk, de Opera, en natuurlijk, de Verboden Stad. Als je een vroege vogel bent, kun je ook de ceremonie van het hijsen van de Chinese vlag door de erewacht meemaken. Dit vindt elke ochtend voor zonsopgang plaats op het plein en is een must voor toeristen die Beijing bezoeken. Houd daarbij rekening met grote aantallen mensen.

Maak een fietstocht door Beijing in China

Klimaat in Beijing

Beijing heeft hete zomers en koude winters.

Reizen naar Beijing

De reisexperts van KILROY kunnen je nog veel meer vertellen over reizen naar Beijing. Over voordelige vliegtickets, hotels en hostels, autohuur en reizen.

Meer informatie over Tsinghua University?
Neem contact op
Contact