University of International Business and Economics

Bezoek de Verboden Stad tijdens je studie in Beijing

Studentenleven aan UIBE in Beijing

Tijdens je studie in het buitenland het Plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad of het Zomerpaleis bezoeken? Dat kan als je gaat studeren aan University of International Business and Economics (UIBE). UIBE is gevestigd in Beijing (Peking), de hoofdstad en qua inwonertal de tweede stad van China.

Beijing is het politieke, culturele en intellectuele centrum van China en ligt in het noorden van het land. Gecentreerd rond de prachtige Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmen-plein) in het hart van de stad, beslaat Beijing 17 duizend vierkante kilometer. Beijing heeft ca. 22 miljoen inwoners, waarvan bijna een miljoen expats. Letterlijk betekent Beijing "noordelijke hoofdstad", "bei" is noorden; "jing" is grote stad.

De stad heeft meer dan vijftig hoger onderwijsinstellingen, waaronder University of International Business and Economics (UIBE), en is de thuisbasis van een snel groeiende internationale studentengemeenschap.

Tempels en paleizen

Beijing is een vriendelijke, historische stad waar je, naast honderden keizerlijke tempels en paleizen, de meest indrukwekkende futuristische architectuur van de 21e eeuw vindt. Met Financial Street, China´s Wall Street, en Zhongguancun, China's Silicon Valley, is Beijing ook de belangrijkste stad van het land op het gebied van financiën, technologie en innovatie.

Klimaat

Beijing heeft een landklimaat, met warme, vochtige zomers en koude, droge winters. Ieder seizoen in Beijing heeft mooie en bijzondere eigenschappen. De lente en herfst zijn kort en lijken doorgaans snel plaats te maken voor de lange, hete zomer respectievelijk de lange, koude winter.

Eten

In de keuken van Beijing overheersen rijst en tarweproducten, zoals noedels, flat bread, dumplings en gestoomde broodjes. Een bezoek aan Beijing is uiteraard niet compleet als je geen Pekingeend hebt gegeten. En in de koude wintermaanden is Hot Pot (stoofschotel) een favoriet gerecht.

Reizen in en naar Beijing

Beijing heeft een goed ontwikkeld openbaar vervoerssysteem. Reizen in deze stad is dan ook geen probleem. Net als in andere wereldsteden is het rond het spitsuur druk in de stad, maar door de vele vervoersmogelijkheden is het zelfs op de drukste tijden, om 8:00 en 18:00 uur, geen probleem om de stad door te komen.

De reisexperts van KILROY kunnen je nog veel meer vertellen over reizen naar Beijing. Over voordelige vliegtickets, hotels en hostels, autohuur en reizen.

Meer informatie over University of International Business and Economics?
Neem contact op
Contact