XJTLU

Studeren aan Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) in China
 

Studeren aan XJTLU

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is de grootste internationaal samenwerkende universiteit in China. Het is een joint venture met de University of Liverpool in Engeland en Xi’an Jiaotong University in China. De universiteit is gevestigd in Suzhou, een stad aan de oostkust van China op slechts 30 minuten met de hogesnelheidstrein van Shanghai.

Hieronder vind je algemene informatie over studeren aan XJTLU. Op de subpagina’s informeren wij je over de opleidingen, huisvesting, aanmeldingsprocedure en het studentenleven in Suzhou, China.

Goede redenen om te studeren aan XJTLU

  • XJTLU combineert het beste van het Oosten en het Westen en als student kun je profiteren van de kennis en expertise van beide partneruniversiteiten.
  • Een studie aan XJTLU verbetert je kansen op de arbeidsmarkt, niet alleen door je meertaligheid en mobiliteit maar ook door de grondige kennis van China die je opdoet tijdens je studie in het buitenland.
  • Studenten die zich aanmelden voor de gezamenlijke bacheloropleiding (het internationale joint programme ofwel double degree van de twee universiteiten) ontvangen twee diploma’s – één van XJTLU en één van de University of Liverpool.
  • XJTLU biedt interessante studiebeurzen aan internationale studenten die een volledige opleiding willen doen.
  • Je kunt je eigen bedrijf starten op het ‘student enterprise park’ of je aansluiten bij een van de honderd studentenverenigingen op gebied van kunst, sport, muziek, ondernemerschap en dans. De sporten die je aan XJTLU kunt doen, variëren van voetbal tot golf en van tafeltennis tot ultimate frisbee.
  • Suzhou wordt al eeuwen “paradijs op aarde” genoemd en haar erfenis is bewaard gebleven in de vele prachtige tuinen en parken. De stad staat ook bekend als het 'Venetië van het Oosten', aangezien het aan vier zijden omringd wordt door kanalen.
  • Als internationale student aan XJTLU heb je de mogelijkheid om kennis te maken met een van de meest cultureel rijke landen ter wereld. Er is zoveel te zien in China; van de Chinese Muur en het Plein van de Hemelse Vrede in Beijing, de Terracotta Warriors in Xi'an, de bamboebossen en haar panda’s in Chengdu tot Suzhou’s eigen, op de UNESCO werelderfgoedlijst vermelde, tuinen en kanalen.

Wat kan ik studeren aan XJTLU?

Aan XJTLU kun je als Nederlandse student de volgende opleidingen volgen:

  • een volledige bachelor,
  • een volledige master,
  • een of twee semesters studeren aan XJTLU (study abroad programma).

XJTLU biedt ruim 30 Engelstalige bachelor- en 29 masteropleidingen volgens het University of Liverpool curriculum. Je kunt kiezen uit opleidingen in vele studierichtingen variërend van bedrijfseconomie, communicatie tot cultuur studies en techniek. De universiteit is bovendien de perfecte locatie om Chinees te leren of om je kennis van de Chinese taal te verbeteren.

Lees meer over de opleidingen en study abroad programma’s op de pagina Opleidingen aan XJTLU.

Uitzicht op de campus van XJTLU in Suzhou, China
Uitzicht op de campus van XJTLU in Suzhou, China

Wat kost het om te studeren aan XJTLU?

Het collegegeld aan XJTLU varieert per studieniveau en opleiding. Hieronder geven we je een indicatie van het collegegeld:

Study abroad: vanaf ca. 54.000 CNY per semester
Bachelor: vanaf ca. 88.000 CNY per jaar
Master: vanaf ca. 90.000 CNY per jaar

Neem contact op met de studieadviseurs van KILROY voor meer informatie over de exacte kosten van de opleiding of vakken van je voorkeur, een schatting van de kosten voor levensonderhoud in Suzhou, China en al je andere vragen.

Hoe KILROY je helpt met je studie aan XJTLU

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van de juiste studie aan XJTLU, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs staan voor je klaar.

Meer informatie over XJTLU?
Neem contact op
Contact