XJTLU

Campus en huisvesting aan XJTLU

Huisvesting aan XJTLU

Wil jij studeren aan Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) in Suzhou, China en meer informatie over de campus en over huisvesting tijdens je studie in het buitenland? Lees dan snel verder!

De campus van Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) bestaat uit twee delen;

  • de gemeenschappelijke ruimte die je deelt met een grote gemeenschap van internationale studenten en alle universiteiten van de Dushu Lake Higher Education Town, en
  • de exclusieve XJTLU campus zelf, waar het onderwijs wordt verzorgd.

XJTLU is een relatief nieuwe Sino-foreign joint venture universiteit (de instelling is gezamenlijk opgericht met de University of Liverpool in Engeland) en heeft een vooraanstaande, innovatieve campus.

Studentenhuisvesting in Suzhou

De organisatie Suzhou Industrial Park Education Development & Investment Co Ltd. (SIPEDI) verzorgt de huisvesting voor alle studenten in de Dushu Lake Higher Education Town en dus ook voor XJTLU-studenten.

Neem contact op met een van de studieadviseurs van KILROY voor meer informatie over de huisvestingsmogelijkheden.

Ondersteuning op de campus

Zodra je als internationale student in Suzhou arriveert, helpt het team van XJTLU International Student Advisors je op weg op de universiteit en in de stad. Zij kunnen je ook adviseren over visa, woonruimte, gezondheidszorg en activiteiten die je kunt ondernemen.

Je kunt je aansluiten bij een van de ruim honderd studentenverenigingen, wat een geweldige manier is om mensen te leren kennen, nieuwe kennis en vaardigheden op te doen en alles uit je nieuwe sociale leven op de universiteit te halen.

Studentenleven op de campus van XJTLU in China - Ultimate Frisbee wedstrijd
Hoe zit het met jouw Ultimate Frisbee skills? 

Faciliteiten op de campus

Als student aan XJTLU heb je toegang tot alle faciliteiten van de Higher Education Town, zoals:

  • Dushu Lake Library,
  • Dushu Lake Sport Centre (met onder ander een fitnesscentrum, klimmuur en zwembad),
  • huisvesting,
  • bioscoop,
  • theater,
  • bowlingbaan,
  • winkels,
  • restaurants.

Vervoer in Suzhou

Suzhou is goed bereikbaar met het vliegtuig, de trein en bus. Het heeft zelf geen vliegveld, maar wel drie luchthavens in de nabije omgeving: Shanghai Pudong International Airport, Shanghai Hongqiao International Airport en Wuxi Airport. Het openbaar vervoer (metro, bus, trein) en de taxi in Suzhou zijn goed en goedkoop en ook fietsen kan prima in Suzhou.

Fietsen
Suzhou Industrial Park heeft zijn eigen deelfietsensysteem. Je koopt hiervoor een bike rental card en kunt dan maximaal een uur lang gratis een van de 2.000 groene fietsen gebruiken. Bij langer dan een uur betaal je 1 RMB per uur en je kunt de fiets na gebruik inleveren bij elk station.

Bus
De bus is het goedkoopste openbaar vervoermiddel. Ze rijden van Higher Education Town naar alle delen van Suzhou, en er is een gratis busdienst tussen de XJTLU campus en de verschillende studentenhuisvestingslocaties.

Trein
Met de trein ben je in 25 minuten in Shanghai en in minder dan anderhalf uur in Nanjing. Er rijden hogesnelheidstreinen van Suzhou naar Shanghai, Kunshan, Wuxi, Zhenjiang en Nanjing. En ook de Beijing–Shanghai High-Speed Railway stopt in Suzhou, hiermee ben je in 5 uur in Beijing.

Meer informatie over XJTLU?
Neem contact op
Contact