XJTLU

Studentenleven in Suzhou, China

Studentenleven in Suzhou, China

Suzhou ligt midden in de Yangtze Delta in het zuiden van de Jiangsu provincie. De stad ligt ten westen van Shanghai, ten noorden van de Zhejiang provincie, ten oosten van de stad Wuxi en ten zuiden van de Yangtze River. In het Suzhou Industrial Park in Suzhou bevindt zich de Dushu Lake Higher Education Town, waar Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is gevestigd samen met vele ander hoger onderwijsinstellingen.

Dushu Lake Higher Education Town heeft zoveel te bieden

De historische stad Suzhou staat bekend om de prachtige Chinese landschapsarchitectuur in de oude tuinen, waarvan er negen op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Suzhou wordt ook wel "het Venetië van het Oosten" genoemd vanwege de vele kanalen en bruggen en is de geboorteplaats van een van de oudste vormen van Chinese opera, de Kun Opera ofwel Kunqu /kwnn-chyoo. De stad is een van de belangrijkste economische steden in China.

De universiteit XJTLU is gevestigd in de Dushu Lake Higher Education Town, wat deel uitmaakt van het Suzhou Industrial Park (SIP). SIP is een samenwerkingsproject van de Chinese en Singaporese overheid en de meest concurrerende industriële ontwikkelingszone in China waar een groot aantal nationale en internationale bedrijven gevestigd zijn. Hierdoor kan XJTLU interessante, internationale stagemogelijkheden en werkplekken bieden aan haar studenten.

Suzhou Dushu Lake Science and Education Innovation District (SEID) is een belangrijk ontwikkelingsprogramma om de productiecapaciteit van het Suzhou Industrial Park uit te breiden en te verbeteren. Momenteel nemen achttien hoger onderwijsinstellingen deel aan SEID inclusief XJTLU, University of Science and Technology of China en Renmin University.

Leuke activiteiten om te doen in Suzhou, China

  • Bezoek enkele van de klassieke tuinen van Suzhou, zoals de Humble Administrator's Garden en de Lingering Garden.
  • Maak een boottocht over de Grand Canal of neem een riksja naar de hutongs in de oude stad.
  • Geniet in het weekend van de laserlichtshow bij Jinji Lake.
  • Suzhou zelf is een bekende, toeristische waterstad. Maar er zijn nog meer watersteden die de moeite van een bezoekje waard zijn, zoals Zhouzhuang Water Town.
  • Houd je van musea? Bezoek dan het Suzhou Museum, met een uitgebreide collectie aan stukken uit de Chinese cultuur.
  • Maak een wandeling langs de historische Pingjiang Road, Shantang Street of Tiger Hill.
  • Proef de lokale keuken van Suzhou, met specialiteiten zoals Hairy Crab en "Squirrel" Fish.
  • Ga een avond (of vele avonden) stappen in een van de vele cafés in Suzhou. Populaire café in het Suzhou Industrial Park zijn Ollie’s, Tunnel bar, Jenny’s, Goodfellas en The Blue Marlin.
  • Of ga naar een van de populaire karaokebars in Suzhou, de perfecte plek om je internationale en Chinese medestudenten beter te leren kennen en een avondje te zingen, eten en drinken.

Studentenleven in Suzhou, China – Maak een fietstocht door de stad
Fietstocht in Suzhou, China

Klimaat in Suzhou, China

Het klimaat in Suzhou is mild en vochtig met vier verschillende seizoenen. De stad heeft warme, vochtige zomers met temperaturen tot boven de 35°C en koude winters, met temperaturen tot onder 0°C.

Meer informatie over XJTLU?
Neem contact op
Contact