Emirates Academy

Burj Khalifa - hoogste gebouw ter wereld

Studentenleven in Emirates Academy in Dubai

De Emirates Academy of Hospitality Management is gevestigd in Dubai. Dit is één van de zeven emiraten die samen de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) vormen. De VAE is een van de rijkste landen ter wereld met haar enorme oliereserves. Het toerisme ontwikkelt zich hier in een rap tempo. De perfecte plek dus voor een hotelschool.

Dubai is de snelst groeiende toeristische bestemming in de wereld, met projecten als The Palm, ('s werelds grootste kunstmatige eiland), Burj Khalifa (het hoogste gebouw ter wereld), Dubailand, (het grootste thema-en sportpark in de wereld) en de Dubai Megamall, (het grootste winkelcentrum ter wereld). Dubai is tevens de thuisbasis van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappij, Emirates, en heeft meer dan 100 hotels gepland en in ontwikkeling. Hierdoor is het de perfecte plek om hospitality en toeristisch management te studeren. Naast het Jumeirah, zijn er vele andere bekende hotel- en restaurantketens gevestigd in Dubai, die de talentvolle afgestudeerden van de Emirates Academy verwelkomen.

Levensstijl

Dubai heeft vele restaurants en hotel bars voor elk budget en elke smaak. Er zijn vele sportmogelijkheden in de omgeving, zoals zand surfen, paardrijden op het strand, zeilen, windsurfen en duiken! Je kunt ook het hele jaar door golfen op een van de uitstekende golfbanen in en rondom Dubai. De stad staat ook bekend om zijn vele mogelijkheden om te winkelen, je vindt er van alles; van traditionele souks (markten) tot het grootste winkelcentrum ter wereld. Voeg hier aan toe dat Dubai al vier jaar op een rij door Interpol tot meest veilige toeristenbestemming ter wereld verkozen is. Dit maakt Dubai een fijne, veilige en interessante plek om te wonen en te studeren.

Bevolking

De populatie van Dubai wordt geschat op 2 miljoen. Driekwart van de bevolking is man. De stad is multicultureel; slechts 5% zijn lokale Emiraten, de rest zijn emigranten van over de hele wereld. Dit zorgt voor een opwindende mix van culturen, kleuren en keukens. De mensen in Dubai zijn over het algemeen erg liberaal en ruimdenkend. De bevolking van Dubai groeit ongeveer 7% per jaar. De officiële taal is Arabisch, maar Engels wordt overal gebruikt. Hindi en Urdu worden ook veel gesproken.

Klimaat

Het klimaat is subtropisch. De zon schijnt er het hele jaar door en er valt vrijwel geen regen.

Reisinformatie Dubai

De reisexperts van KILROY vertellen je graag meer over reizen naar Dubai. Bijvoorbeeld over voordelige en flexibele vliegtickets, hotels en hostels, autohuur en reizen.

Meer informatie over Emirates Academy?
Neem contact op
Contact