Engeland

Ga studeren in het land van St Paul's Cathedral, Charles Dickens, J.K. Rowling en Ed Sheeran
 

Studeren in Engeland

Wil jij in het buitenland studeren aan een goede universiteit, maar niet te ver van huis? Een half jaar vakken volgen in de geweldige studentenstad Londen, een bachelor of eenjarige master doen aan de Engelse zuidkust of een muziekopleiding in het centrum van de Britse muziekscene? Kies dan voor een studie in het land van Adele en Ed Sheeran, van Charles Dickens en J.K. Rowling en van de Big Ben en de Tower Bridge. Engeland is rijk aan cultuur en de universiteiten bieden opleidingen in vele studierichtingen.

Studie in Engeland

Ieder jaar studeren er duizenden internationale studenten en ca. 8.000 Nederlandse studenten in het Verenigd Koninkrijk. KILROY helpt je graag met het vinden van een studie aan een Engelse universiteit. Je hebt keuze uit vele studierichtingen, van bedrijfseconomie, computeranimatie, communicatie en marketing tot media, muziekproductie, podiumkunsten en sociale wetenschappen. 

Lees meer over het onderwijs in Engeland.

Meer informatie over studeren in Engeland?
Neem contact op

Studeren in Londen, Engeland met KILROY

Ervaringen van studenten in Engeland

Het is altijd leuk om de verhalen te lezen van studenten die al in Engeland hebben gestudeerd. Zij hebben vaak goede tips en adviezen. Wil je weten hoe andere studenten hun studie in het buitenland (hebben) ervaren?

Lees de inspirerende verhalen van studenten die je voorgingen.

Studentenleven in het Verenigd Koninkrijk is top

Typisch Engels

Naast interessante opleidingen en een geweldig internationaal studentenleven, heeft Engeland nog veel meer te bieden. Wat dacht je van de Britse cultuur en natuur? Dit is het land van nationale parken als het Peak District National Park, schrijvers als Charles Dickens, Shakespeare en J.K. Rowling, musea als Tate Modern en British Museum en van de theatershows op West End. Verder kun je ook denken aan sporten als rugby, golf, cricket en voetbal en aan Britse popgroepen en zangers als de Beatles, Coldplay, Adele en Ed Sheeran. 

High tea tijdens je studie in Engeland

Engeland staat niet bekend staat om haar hoogstaande gastronomie, toch kun je er erg lekker eten. De internationale keuken is er goed vertegenwoordigd. Een Indiase curry is bijvoorbeeld zo populair onder de Britten, dat het tot de Britse gastronomie wordt gerekend. Bovendien is een uitgebreid Engels ontbijt, een portie fish and chips of een goede Sunday roast op zijn tijd best lekker. Ook typisch Engels zijn bier en thee, alhoewel grote bekende koffieketens als Starbucks en nieuwe, hippe food hotspots al langer hun weg weten te vinden in Engeland. 

Studeren aan de Engelse zuidkust - test je surfskills in Bournemouth

Klimaat in Engeland

Door de omringende zeeën heeft het Verenigd Koninkrijk een zeeklimaat. Het weer is daardoor over het algemeen mild en relatief vochtig. Door de aanvoer van warme lucht vanuit het zuiden heerst langs de zuidkust in juli en augustus zelfs een aangenaam, warm klimaat met veel zonnige dagen. Het zuidwesten van Engeland kent hierdoor enkele populaire badplaatsen, zoals Cornwall en Bournemouth waar je onder een palmboom kunt genieten van de ondergaande zon.

Meer informatie over Engeland?
Neem contact op
Contact