BIMM Institute

Jamsessie aan het BIMM Institute in Londen, Engeland
 

Studeren aan BIMM Institute

Het British & Irish Modern Music Institute (BIMM) in Londen ligt op een superlocatie midden in het hart van de levendige muziekscene en biedt uitstekende opleidingen. Dankzij de locatie en de nauwe banden met de muziekindustrie liggen de mogelijkheden voor muzikanten hier werkelijk voor het oprapen. Meer dan de helft van de muziekindustrie in Engeland is gevestigd in Londen!

Hieronder vind je algemene informatie over studeren aan BIMM. Op de subpagina’s informeren wij je over de opleidingen, huisvesting, aanmeldingsprocedure en het studentenleven in Londen.

7 Goede redenen om te studeren aan BIMM

 1. Heb jij muzikaal talent, wil je graag optreden en je verder ontwikkelen? BIMM biedt alle kansen om je doelen te bereiken. Naast theorie doe je veel praktijkervaring op in de studio, op het podium en tijdens festivals.
 2. BIMM biedt unieke mogelijkheden om ervaring op te doen, bijvoorbeeld via stages en via masterclasses van bekende muzikanten zoals Robert Trujillo (Metallica), Nick Mason (Pink Floyd) en Ed O'Brien (Radiohead). 
 3. In de 'Careers and Industry Hub' treden regelmatig iconen uit de muziekbranche op. Of het nu gaat om een lezing van een wereldwijde mediagigant, een professioneel netwerkevent of een jamsessie met een artiest, BIMM doet er alles aan om je de meest relevante ervaring te bieden.
 4. Als BIMM student heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan concerten en showcases in Londen. 
 5. Song Circles biedt talentvolle singer-songwriters de gelegenheid om hun muziek te presenteren in een vertrouwde omgeving met een publiek van muziekliefhebbers, medestudenten, muzikanten en mogelijk zelfs managers uit de muzieksector. 
 6. 77% van de alumni heeft binnen zes maanden na afstuderen een baan gevonden. 
 7. BIMM alumni zijn onder andere; James Bay, The Kooks, Izzy Bizu, Ed Drewitt (Songwriter - One Direction, Olly Murs, Little Mix), Jordan Whitmore (A&R Atlantic Records) en Natasha Bent (Coda Music Agency - Take That, Disclosure, The Prodigy, Jess Glynne, Bastille, Ellie Goulding and Imagine Dragons).

Wat kan ik studeren aan BIMM?

Aan het BIMM kun je driejarige bacheloropleidingen en 1-jarige diplomaprogramma’s volgen in diverse, aan muziek gerelateerde, studierichtingen.

Kijk voor meer informatie op de pagina Opleidingen aan BIMM Institute.

BIMM London The Marshall Room

Leuke weetjes over BIMM London

 • Aan BIMM London studeren ruim 1.650 studenten uit meer dan 50 landen.
 • In de muziekindustrie is werken met anderen – vrienden, bandleden, collega’s, nieuwe contacten – en netwerken van groot belang. BIMM Londen biedt hiervoor voldoende mogelijkheden.
 • Het BIMM Album is een compilatie van de beste 10-15 door BIMM London studenten ingediend tracks. Het album wordt op grote schaal verspreid en biedt studenten de kans om opnames te maken met top producenten en ervaring op te doen met het A&R (Artist & Repertoire)-proces van het BIMM artist development team.
 • Regelmatig helpen BIMM studenten met het organiseren van muziekfestivals in Engeland en Europa en soms treden ze er ook zelf op.

Wat kost het om te studeren aan BIMM?

Het collegegeld aan het BIMM is afhankelijk van de door jouw gekozen opleiding. Hieronder geven we je een indicatie van het collegegeld:

Diploma programma (1 jaar): vanaf ca. 5.950 GBP per jaar
Bachelor: vanaf ca. 6.750 GBP per jaar

Hoe wij je helpen met je studie aan BIMM

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van een studie in het buitenland, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs helpen je graag. Neem contact op of maak direct een gratis afspraak.

Wil je meer weten over BIMM?

Meer informatie over BIMM Institute?
Neem contact op
Contact