Bournemouth University

Studentenleven in Bournemouth, Engeland

Studentenleven in Bournemouth

Wil jij een beetje vakantiegevoel tijdens je studie in Engeland? Bournemouth is een populaire toeristische bestemming aan de Engelse zuidkust. De stad heeft een prachtig, lang zandstrand, een bruisend nachtleven en ligt vlakbij de Jurassic Coast, een deel van de zuidkust van Engeland dat op de werelderfgoedlijst staat. Dit deel van de kust heeft het warmste en droogste klimaat en de meeste zonnige dagen van Engeland.

Studeren in Bournemouth

Bournemouth University is gevestigd in Bournemouth, dat bij zowel Britten als buitenlanders een geliefd vakantieoord is. Tijdens de zomermaanden worden er allerlei evenementen georganiseerd, zoals de traditionele Candle Lighting in de Lower Gardens en het jaarlijkse optreden van de Red Arrows, het Aerobatic Team van de Engelse Luchtmacht (RAF).

Jurassic Coast Durdle Door vlakbij Bournemouth, Engeland
Jurassic Coast

Bournemouth heeft ruim 164 duizend inwoners en de levensstijl wordt beïnvloed door het aangename, milde klimaat en de prachtige kust. In de zomer kun je genieten van het strand, zeilen, zwemmen, zonnen en genieten van de vele pubs, theaters, discotheken, en goede restaurants.

Obscure cafe in het centrum van Bournemouth
Obscure cafe in het centrum van Bournemouth

In het centrum van de stad kun je prima shoppen. Het centrum is verdeeld in twee hoofdstraten met het gezellige Obscura Cafe in het midden, een perfecte plek om even bij te komen van het shoppen. En mocht je iets meer hectiek zoeken, dan ligt Londen op slechts twee uur met de auto van Bournemouth.

Stranden rond Bournemouth

Genesteld onder een prachtige klif, biedt de baai van Bournemouth een prachtig uitzicht op de Isle of Wight en het schiereiland Purbecks. Dit deel van de zuidkust heeft een eigen microklimaat en de temperatuur van het zeewater is een van de warmste in het Verenigd Koninkrijk. Ideaal dus voor een dag op het strand! Chillen in een strandstoel, wandelen langs pieren en krijtrotsen, lekker eten op een terras, studeren voor je tentamens op een handdoek in het zand of gewoon genieten van het adembenemende uitzicht – het kan allemaal op het strand van Bournemouth. Elk deel van het strand biedt een andere beleving, probeer eens een van de vele watersporten uit of bezoek de attracties op Pier Approach!

Het strand van Bournemouth, Engeland
Bournemouth beach

3 gratis activiteiten in Bournemouth

Als student heb je het niet altijd even breed. Daarom geven wij je hieronder drie tips voor gratis activiteiten die je in Bournemouth kunt ondernemen.

  • Bezoek tuinen en parken: Bournemouth heeft prachtige tuinen en parken die je het hele jaar kunt bezoeken. De tuinen in het centrum van de stad zijn verdeeld in drie gebieden van Victoriaanse schoonheid – te beginnen met, grenzend aan de zee, de Lower Gardens, vervolgens de Central Gardens in het centrum en eindigend met de Upper Gardens.
  • Ga fietsen: Of je nu van spannende afdalingen en een flinke klim houdt of liever op vlakke wegen en paden fietst, Bournemouth heeft voor elke voorkeur mogelijkheden.
  • Geniet van de stranden: Emmer en schep in de aanslag, handdoek en zonnebrandcrème in je tas ... welkom op de prachtige lange zandstranden van de Engelse zuidkust!

Bournemouth Eye Balloon in de Lower Gardens
Bournemouth Eye Balloon in de Lower Gardens

Studentenkorting in Engeland

Met de ISIC studentenkaart heb je toegang tot een netwerk van studentenkortingen wereldwijd en dus ook in het Verenigd Koninkrijk, zowel online als offline. Download gratis de ISIC Benefits App en profiteer van alle coole voordelen voor studenten. Koop hier de ISIC card.

Klimaat in Bournemouth

Bournemouth heeft een aangenaam, mild klimaat. De kustplaats heeft vele zonnige dagen en het warmste en droogste klimaat van Engeland, een groot contrast met het vaak sombere en koude weer in andere delen van het land.

Reisinformatie Engeland

De reisexperts van KILROY vertellen je graag meer over reizen naar Engeland. Bijvoorbeeld over voordelige en flexibele vliegtickets, hotels en hostels, autohuur en reizen.

Meer informatie over Bournemouth University?
Neem contact op
Contact