Engeland

Financiering van je studie in Engeland

Financiering studie Engeland

Studeren in het buitenland is duurder dan studeren in Nederland. Het is daarom belangrijk om je vooraf goed te informeren over de kosten en de verschillende manieren waarop je je studie in Engeland kunt financieren.

Collegegeld Engeland

Het collegegeld van de universiteiten in Engeland waar KILROY mee samenwerkt, varieert per universiteit, studieniveau en studierichting. Voor het overgrote deel van de bacheloropleidingen betaal je 9.250 GBP per jaar, terwijl het bedrag voor een masteropleiding varieert van 5.500 tot 11.000 GBP per jaar. Kijk voor de exacte bedragen op de pagina's van de universiteiten op deze website.

Studiefinanciering Buitenland

Als Nederlandse student heb je de mogelijkheid om bij de DUO studiefinanciering aan te vragen voor een studie in het buitenland. Ook kun je een ov-vergoeding en collegegeldkrediet aanvragen. Dit laatste is een extra lening voor het betalen van je collegegeld. Aan de Studiefinanciering Buitenland zijn wel bepaalde voorwaarden verbonden.

Lees meer over Studiefinanciering Buitenland

Fondsen, beurzen en bijbanen

Om het gedeelte van je financiering rond te krijgen dat niet door de Studiefinanciering Buitenland gedekt wordt, zijn er meerdere mogelijkheden.

  • Wil je een master in Engeland doen? Check dan deze studielening van de Engelse overheid.
  • Je kunt misschien geld krijgen of lenen van je ouders of een lening nemen bij een bank.
  • Je kunt bij de universiteit waar je je gaat aanmelden op zoek gaan naar fondsen. Sommige universiteiten hebben studiebeurzen voor (getalenteerde) internationale studenten.
  • Kijk ook op de WilWeg-pagina over beurzen. Hier vind je een overzicht van alle beurzen en fondsen die vanuit Nederland beschikbaar zijn. Wellicht zit er iets voor je bij!
  • Kijk op www.scholarshipportal.eu voor een overzicht aan studiebeurzen.
  • Je kunt een bijbaantje zoeken. Als EU burger mag je werken naast je studie in Engeland, er zijn geen restricties aan het aantal uren dat je werkt. Je hebt geen werkvergunning nodig, maar wel een National Insurance Number (soort Burger Service Nummer) voor onder andere de belastingen.
Meer informatie over Engeland?
Neem contact op
Contact