University of Greenwich

Studentenleven aan de Univeristy of Greenwich, Engeland

Huisvesting aan Univeristy of Greenwich

De University of Greenwich heeft drie campussen in en vlakbij Londen – Avery Hill, Medway en de hoofdcampus Greenwich. Alle drie prachtige historische gebouwen voorzien van uitgebreide en moderne faciliteiten.

Studentenhuisvesting

Bij het vinden van studentenhuisvesting kan Univeristy of Greenwich je helpen. De universiteit biedt ongeveer 2.300 goede woonruimten op of nabij de campussen. Je deelt een appartement met andere studenten. De appartementen hebben een woonkamer, keuken met goede voorzieningen, internet en telefoonaansluiting.

Neem contact op met de studieadviseurs van KILROY voor meer informatie.

Campussen University of Greenwich

Greenwich campus
Dit is de hoofdcampus van de University of Greenwich. Deze prachtige campus bevindt zich in het zuidoostelijke deel van Londen in het historische stadsdeel Greenwich. Dit stadsdeel ligt aan de zuidelijke oever van de Theems met aan de overkant van de rivier Canary Wharf, het financiële centrum van Londen.
De universiteit is gevestigd op de plaats van het voormalige Royal Naval College ofwel de Koninklijke Marine Academie. Dit gebouw werd in de 17de eeuw door Christopher Wren ontworpen als ziekenhuis voor zeevarenden en is nu onderdeel van Maritiem Greenwich. Maritiem Greenwich werd in 1997 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Avery Hill campus
De Avery Hill bevindt zich ook in het zuidoostelijke deel van Londen en ligt in het district Eltham. De campus ligt in een prachtig parkachtig landschap op 20 minuten loopafstand van het bruisende winkelcentrum van Eltham.

Medway campus
De Medway campus bevindt zich in Chatham in Kent op ongeveer een uur rijden van Londen. De universiteit bevindt zich vlakbij het Historic Dockyard Chatham, dat zeker een bezoek waard is vanwege de historische gebouwen en schepen en de galerieën. Kent wordt ook wel de Tuin van Engeland genoemd, omdat het landschap er zo mooi en heuvelachtig is.

Faciliteiten

Alle drie de campussen zijn voorzien van uitgebreide en moderne studiefaciliteiten. En de medewerkers van de afdeling Student support and advisory services zorgen ervoor dat je als internationale student op alle vlakken goed ondersteund wordt.

Vervoer

Een van de grote pluspunten van Londen is het goede metrosysteem. Ook de bus is vaak een goed alternatief. Je moet voor beide wel even een Oystercard aanschaffen.
Vele vluchten vertrekken elke dag naar de Engelse metropool. De reisexperts van KILROY helpen je graag bij het boeken van een voordelig vliegticket.

Meer informatie over University of Greenwich?
Neem contact op
Contact