University of the West of England

Studeren in Bristol

Studentenleven in Bristol

University of the West of England ligt in Bristol. Dit is een van de leukste studentensteden van Engeland. Het is een levendige, multiculturele stad met veel culturele en sociale activiteiten waar je zeker een onvergetelijke studententijd zult hebben. Bristol is de grootste stad in het zuidwesten van Engeland en ligt op slechts 90 minuten per trein van Londen.

In Bristol kun je genieten van een heerlijk studentenleven. Er wordt van alles georganiseerd in de stad. Regelmatig zijn er feesten of evenementen zoals het wereldberoemde Bristol International Balloon Fiesta, St Paul's Carnival en Harbourside Festival.

Sightseeing

Wandel eens over de Clifton Suspension Bridge, breng een bezoek aan het Bristol science museum, ga lekker winkelen in de trendy Park Street met haar leuke boetiekjes of in het moderne Cabot Circus met haar enorme aanbod aan winkels, restaurants en de Showcase Cinema De Lux.

Of je nu de geschiedenis van de stad wilt ontdekken, winkelen voor de laatste mode, tentoonstellingen bezoeken of chillen met vrienden in een restaurant of pub, Bristol heeft het allemaal!

Voor een weekendje weg kun je naar de nabijgelegen stad Bath, het prachtige Wales of bijvoorbeeld Somerset. De kust en het platteland van Bristol bieden rust en stilte, voor het geval je dat nodig hebt.

Vervoer

Door de uitstekende vervoersverbindingen en de internationale luchthaven is deze historische stad goed te bereiken en het is dan ook een favoriete bestemming voor internationale studenten.

Klimaat

Bristol heeft het hele jaar door een mild, evenwichtig klimaat, met frisse winters en warme zomers.

Meer informatie over University of the West of England?
Neem contact op
Contact