Japan

Studeren in Japan
 

Studeren in Japan

Japan is het land van grote metropolen, prachtige tempels, warmwaterbronnen, mooie bloeiende kersenbomen, vriendelijke mensen en van ongeëvenaarde hoogwaardige technologie, sumoworstelaars, vulkanen, skiën en natuurlijk sushi. Een studie in Japan biedt je niet alleen uitstekend onderwijs, maar ook de gelegenheid om te genieten van bovenstaande bezienswaardigheden en heerlijkheden.

Studie in Japan

Japan is een van de dichtstbevolkte en meest invloedrijke landen ter wereld. Alleen al daarom is het interessant om te studeren in dit land. De kwaliteit van onderwijs in Japan is een topprioriteit voor de universiteiten en meer en meer universiteiten bieden onderwijs in het Engels.

Meestal zijn er ook goede mogelijkheden om Japans te leren tijdens je studie en kennis te maken met de gewoonten en gebruiken van het land. Deze waardevolle kennis en ervaring maken je een aantrekkelijke kandidaat op de arbeidsmarkt.

Maak gratis een afspraak voor een studieadviesgesprek met een van onze studieadviseurs of neem contact op voor meer informatie over studeren in Japan.

Bevolking

Minder dan 1% van de bevolking bestaat uit niet-Japanners, vooral Koreanen en Chinezen. Belangrijke zorgen van Japan zijn de vergrijzing en overbevolking. De levensstandaard is vanaf de jaren 50 drastisch verbeterd en Japanners hebben het hoogste inkomen per hoofd van de bevolking in heel Azië. Er wordt veel aandacht besteed aan maatschappelijk welzijn en gezondheidszorg en sinds 1961 heeft het land een zorgverzekeringsstelsel dat iedere burger voorziet van de noodzakelijke gezondheidszorg.

Economie

Japan staat nummer drie op de wereldranglijst van grootste economieën, na de VS en China. Sinds 2012 verkeert de Japanse economie, net als die van veel andere landen, in een recessie en heeft het te maken met deflatie. De dienstensector domineert de economie met een aandeel van 75% gevolgd door de industrie (20%) en landbouw. In 2010 telde de beroepsbevolking 65,9 miljoen arbeiders en was de werkloosheid slechts 4%.

Klimaat

Het klimaat varieert van een koel en vochtig continentaal klimaat in het noorden met koude winters en warme zomers tot een vochtig subtropisch klimaat in het zuiden. Vooral in de zomer kan het er flink regenen en in augustus is de gemiddelde temperatuur in Tokyo 27 °C. Japan behoort tot de seismisch meest actieve gebieden ter wereld.

Feiten & cijfers

Bevolking: ca. 127 miljoen
Hoofdstad: Tokyo
Grote steden: Yokohama, Osaka, Nagoya, Sapporo, Kobe, Kyoto
Taal: Japans
Valuta: Yen (JPY)
Tijdzone: +8 (+7 zomertijd)

Meer informatie over Japan?
Neem contact op
Contact