Japan

Informatie studeren Japan

Praktische informatie studie Japan

Zodra je bent ingeschreven aan de universiteit, kun je starten met de laatste voorbereidingen. Je hebt een studentenvisum nodig om het land binnen te komen en je moet bedenken waar je wilt gaan wonen. En je gaat natuurlijk niet alleen naar Japan om te studeren, je wilt ook iets van het land zien.

Visum Japan

Om in Japan te studeren heb je een studentenvisum nodig. De studieadviseurs van KILROY helpen je met het aanvragen hiervan als je je aanmeldt bij een van onze partner universiteiten.

Gezondheid

We raden je aan om een goede ziektekosten- en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten wanneer je in het buitenland gaat studeren. Bekijk de informatie over Verzekeren in het buitenland.

Reizen naar Japan

Vliegen naar Japan kan onder andere met British Airways, Lufthansa en KLM. Ook SAS en Finnair bieden voordelige tickets. Neem contact op met de reisexperts van KILROY voor de beste mogelijkheden. KILROY heeft goedkope en flexibele tickets voor studenten.

Reizen in Japan

Japan heeft een zeer goed ontwikkeld spoorwegennet. Het staatsbedrijf Japan Railways (JR) doorkruist het hele land met haar lijnen en biedt prima kwaliteit. Daarnaast Japan heeft diverse particuliere spoorlijnen. De supermoderne en supersnelle Shinkansen bijvoorbeeld.
Japan Airlines (JAL) is een goede luchtvaartmaatschappij voor binnenlandse bestemmingen.

Bereid je goed voor

Studeren in het buitenland vergt enige voorbereiding. Voor je vertrek doorloop je verschillende stappen; van oriëntatie tot en met het regelen van een vliegticket. Kijk voor overige zaken die van belang zijn voor je studie in het buitenland ook op onze pagina Voor vertrek.

Meer informatie over Japan?
Neem contact op
Contact