Ritsumeikan Asia Pacific University

Studeren aan Ritsumeikan Asian Pacific University in Japan
 

Studeren aan Ritsumeikan APU

Een studie aan Ritsumeikan Asia Pacific University (APU) in Japan is een bijzondere ervaring. Je maakt kennis met de Japanse cultuur, taal en samenleving en bouwt tegelijkertijd een breed internationaal netwerk op.

Op deze pagina vind je algemene informatie over APU. Op de subpagina’s informeren we je over de opleidingenhet studentenleven in Beppu, Japan, de huisvestingaanmeldingsprocedure en ervaringen van studenten.

Waarom studeren aan Ritsumeikan APU?

Ritsumeikan Asia Pacific University (APU) is een zeer internationaal georiënteerde universiteit, bijna de helft van de studenten is internationale student. Het merendeel van de internationale studenten is afkomstig uit Azië, maar steeds vaker ook uit andere delen van de wereld. De campus is gevestigd in Beppu, een relatief kleine stad met unieke warmwaterbronnen.

Dit is de enige universiteit in Japan waar je bacheloropleidingen kunt volgen in het Engels of in het Japans. De masters worden in het Engels gegeven. Kennis van de Japanse taal is dus niet vereist, maar je hebt wel de mogelijkheid om Japans te leren. Dit laatste is een mooie gelegenheid om een extra taal te leren, wat uiteraard niet verkeerd staat op je cv.

Er wordt lesgegeven door internationale docenten in zowel grote collegezalen als in kleine klassen. De universiteit heeft nauwe samenwerkingsverbanden met het bedrijfsleven en besteedt veel aandacht aan netwerken.

Wat kan ik studeren aan Ritsumeikan APU?

De universiteit heeft twee faculteiten; het College of Asia Pacific Studies (APS) en het College of International Management (APM). Hieraan kun je opleidingen volgen op bachelor- en masterniveau. Wat dacht je van een Bachelor of Business Administration (BBA), een Bachelor of Social Studies (BSocSc) of een Master of Business Administration in Japan? Het is ook mogelijk om een of twee semesters te studeren aan Ritsumeikan APU.

Kijk voor meer informatie op de pagina Opleidingen aan Ritsumeikan APU.

Wat kost een studie aan Ritsumeikan APU?

Het collegegeld aan Ritsumeikan APU varieert per studieniveau en studierichting. Onze studieadviseurs informeren je graag over de exacte kosten van de opleiding of vakken van je voorkeur. Hieronder geven we je een indicatie van het collegegeld per studieniveau:

Study abroad: vanaf ca. 792.250 JPY op basis van 18 credits / 30 ECTS
Bachelor: vanaf ca.1.328.000 JPY per jaar
Master: vanaf ca. 1.400.000 JPY per jaar

Studiebeurzen van de universiteit

APU biedt regelmatig studiebeurzen aan internationale studenten die een voltijdopleiding doen. Dit zijn beurzen met kortingen van 30 tot wel 100% op het collegegeld. Informeer hiernaar bij onze studieadviseurs.

Feiten & cijfers

Aantal studenten: ca. 5.700
Aantal internationale studenten: ca. 2.500

Hoe KILROY je helpt

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van een studie in het buitenland, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs staan voor je klaar.

Meer informatie over Ritsumeikan Asia Pacific University?
Neem contact op
Contact