Nieuw-Zeeland

Studeren in het prachtige Nieuw-Zeeland
 

Studeren in Nieuw-Zeeland

Studeren in Nieuw-Zeeland, het land van The Lord of the Rings, is een avontuur. De natuur en cultuur zijn geweldig en overal erg verschillend. Dit maakt Nieuw-Zeeland tot een avontuurlijke en inspirerende studiebestemming. De universiteiten waar wij mee samenwerken, worden internationaal erkend en bieden uitstekend onderwijs.

Studie in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland kun je een volledige bachelor- of masteropleiding volgen in verschillende studierichtingen. Je kunt er ook voor kiezen om een half jaar of een jaar vakken te volgen. Nieuw-Zeeland biedt interessante studiemogelijkheden

Voor meer informatie over studeren in Nieuw-Zeeland:

Ervaringen van studenten in Nieuw-Zeeland

Het is altijd leuk om de verhalen te lezen van studenten die al in Nieuw-Zeeland hebben gestudeerd. Zij hebben vaak goede tips en adviezen. Wil je weten hoe andere studenten hun studie in het buitenland (hebben) ervaren? Lees dan de inspirerende verhalen van studenten die in het buitenland studeren of studeerden.

Bevolking

Ongeveer 70% heeft een Europese achtergrond. De meeste Europese Nieuw-Zeelanders zijn Brits, Iers of komen uit Nederland. Ongeveer 15% van de bevolking stamt af van de oorspronkelijke bewoners, de Maori, en hun invloed is overal in de Nieuw-Zeelandse cultuur terug te vinden. De Maori zijn de tweede etnische bevolkingsgroep. De Aziaten maken 6,5% van de bevolking uit en de immigranten uit de Pacific Ocean regio 6,5% (2001).

Cultuur

De Kiwi's, de onofficiële naam van de Nieuw-Zeelanders, zijn vriendelijk en internationale studenten worden warm verwelkomd. Nieuw-Zeelanders brengen veel tijd buiten door en voor de echte buitenliefhebber is dit dan ook de perfecte plek! De steden zijn veilig en comfortabel.

Activiteiten

In het kustplaatsje Piha vlakbij Auckland zijn de stranden prachtig, de branding ruig en de golven hoog. Ideaal als je van surfen houdt. In de zomer is hier veel te beleven en vinden er in de weekenden leuke feesten en live optredens plaats. Een ander mooi strand is Ninety Mile Beach in het noordelijkste puntje van het Noordereiland. Bij Ninety Mile Beach kun je paardrijden, kajakken, vissen, quad-rijden en golfen. Het Noordereiland is ook bekend als locatie waar de film The Lord of the Rings is opgenomen.

Extreme sports

Nieuw-Zeeland is ook een land van (extreme) sporten, zoals bungeejumpen, raften, motorsport of rugby. Zeker aan te raden is om tijdens je studie een bezoek aan een wedstrijd van het nationale rugbyteam All Blacks.

Natuur

De natuur van Nieuw-Zeeland is van een overweldigende schoonheid. Nieuw-Zeeland heeft veel mooie stranden. Vooral het Noordereiland heeft aantrekkelijke stranden omdat het er warmer is. Hier vind je tropische, witte stranden met helderblauw water.

Ook vind je op het Noordereiland een conifeer die alleen in Nieuw-Zeeland groeit; de Kauri-boom. Deze bijzondere boom heeft een zachte boomschors en kleine ovale bladeren en is pas na achthonderd jaar volgroeid. De grootste Kauri-boom is 51 meter hoog en heeft een diameter van 4,4 meter en staat in het Waipoua Forest. De leeftijd van de boom wordt geschat tussen de 1250 en 2500 jaar.

Ben jij een dierenliefhebber? Dan ben je in Nieuw Zeeland op de goede plek, hier vind je de leukste dieren. Het land staat bekend om haar schapen, dolfijnen en kiwi's, maar er leven ook orka’s en verschillende soorten reptielen en vogels.

Dolfijnen spotten

Wil je graag dolfijnen spotten tijdens je studie in Nieuw-Zeeland? Ook dat is mogelijk! Bij de westkust van het Noordereiland leven de kleinste dolfijnen ter wereld; de maui's. Maui dolfijnen zijn niet groter dan 1,7 meter en hebben een opvallend uiterlijk: grijs met witte en zwarte stippen en een ronde zwarte vin. Op het Zuidereiland is Abel Tasman National Park een aanrader en kun je goed dolfijnen en zeehonden spotten in het rustige water.

Regeringsvorm

Nieuw-Zeeland is een constitutionele monarchie, lid van het Gemenebest van Naties (het vroegere Britse Gemenebest). Koningin Elizabeth II is het staatshoofd; zij wordt vertegenwoordigd door een gouverneur-generaal.

Klimaat

Nieuw-Zeeland kent een mild, veranderlijk klimaat. Omdat Nieuw-Zeeland op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen precies omgekeerd aan die van Nederland. Van juni tot augustus is het winter, en van december tot februari is het zomer. De temperaturen tussen verschillende plekken kunnen enorm verschillen. Op het Zuidereiland is de zomer warm en droog. In het noorden van het land is vaak wat vochtiger en 's zomers soms iets koeler. De zomer in het gebied ten noorden van Auckland is subtropisch.

Door de schone atmosfeer en de dunne ozonlaag boven Nieuw-Zeeland kan de zon heel fel zijn. Goed insmeren dus! Nieuw-Zeeland ligt in een gebied waar aardbevingen kunnen voorkomen, wees hierop bedacht en let op de aanwijzingen hierover vanuit de overheid.

Feiten & cijfers

Bevolking: Rond de 4 miljoen
Hoofdstad: Wellington (500.000 inwoners)
Andere grote steden: Auckland (1,3 miljoen inwoners)
Taal: Engels, Maori
Tijdzones: UTC +12
Valuta: Nieuw-Zeelandse dollar / NZD

Meer informatie over Nieuw-Zeeland?
Neem contact op
Contact