Nieuw-Zeeland

Wat dacht je van Business Studies in Nieuw-Zeeland?

Onderwijs in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland kennen ze net als in Nederland de bachelor-masterstructuur (bama-stuctuur). Er wordt echter geen onderscheid gemaakt tussen hoger beroepsonderwijs (hbo) en wetenschappelijk onderwijs (wo) en alle bachelor- en masteropleidingen worden dus door universiteiten verzorgd. Omdat Nieuw-Zeeland op het zuidelijk halfrond ligt, is het schooljaar anders ingedeeld dan bij ons.

Studieniveaus Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland kennen ze net als in Nederland bachelor- en masteropleidingen. De gemiddelde duur van een bacheloropleiding is drie jaar. Als je na je bachelor een vierde jaar wilt doen bieden veel universiteiten een 'Honours Degree'. In dit honours jaar is veel aandacht voor onderzoek en statistiek.

De masteropleidingen duren gemiddeld 1,5 tot 2 jaar. Het is ook mogelijk om een deel van een masteropleiding te volgen en toch een diploma mee naar huis te nemen. Dit zijn de zogeheten graduate certifcate en graduate diploma opleidingen.

Wil je niet meteen drie jaar naar het buitenland maar toch de ervaring opdoen? Dan is study abroad een goede optie. Je volgt gedurende één of twee semesters vakken aan een universiteit als onderdeel van je studie in Nederland. Dit kan zowel op bachelor- als op masterniveau. Het onderwijs is een mix van hoorcolleges, werkcolleges en zelfstudie en studenten worden gestimuleerd om actief aan discussies en (groeps)projecten mee te doen. Aan het eind van het semester heb je een eindtentamen voor ieder gevolgd vak.

Kijk voor meer informatie op de pagina's van de onderwijsinstellingen op deze website en maak een gratis afspraak. We informeren je gratis over alle mogelijkheden en helpen je graag met de aanmelding.

Academisch jaar

Het academisch jaar begint in februari/maart en eindigt in november. De meeste opleidingen beginnen zowel in februari als in juli. Als voltijdstudent volg je over het algemeen vier vakken per semester. Tussen de semesters door is er een vakantie van een paar weken in juli. De universiteiten in Nieuw-Zeeland nemen het hele jaar door studenten aan, wat in principe betekent dat er geen deadline voor aanmelding is. Omdat er allerlei praktische zaken geregeld moeten worden, raden we je aan om de aanmelding ongeveer vijf maanden voor de start van het semester op te starten.

Engels

Als internationale student ben je in de meeste gevallen verplicht om een Engelse taaltest te doen. De testen die geaccepteerd worden zijn de TOEFL test (test of English as a Foreign Language) en de IELTS (International English Language Testing System). Beide zijn internationaal erkende testen en je kunt je online hiervoor aanmelden. Op de TOEFL en IELTS sites zelf kun je alvast een proeftest doen zodat je goed bent voorbereid voor de test zelf. Bij een aantal van de universiteiten waar wij mee samenwerken, hoef je geen test te doen als je een goed cijfer hebt gehaald voor je eindexamen Engels op havo (7) of vwo (6).

Studierichtingen

In Nieuw-Zeeland kun je via ons opleidingen volgen in onderstaande studierichtingen:

Meer informatie over Nieuw-Zeeland?
Neem contact op
Contact