Nieuw-Zeeland

Dolfijnen spotten tijdens je studie in Nieuw-Zeeland

Praktische informatie studie Nieuw-Zeeland

Als je bent ingeschreven aan de universiteit, kun je starten met de laatste voorbereidingen. Je hebt een studentenvisum nodig om het land binnen te komen en je moet bedenken waar je wilt gaan wonen. En je gaat natuurlijk niet alleen naar Nieuw-Zeeland om te studeren, je wilt ook iets van het land zien.

Visum Nieuw-Zeeland

Om in Nieuw-Zeeland te kunnen studeren heb je een studentenvisum nodig. De benodigde papieren krijg je van de universiteit. Het visum moet afgegeven zijn voordat je vertrekt. Meer informatie hierover kun je krijgen bij onze studieadviseurs.

Gezondheid

Nieuw-Zeeland is een veilig land om te leven. Het eten is van goede kwaliteit en het tapwater is drinkbaar. Alle studenten moeten een lokale basis ziektekostenverzekering afsluiten. We raden je aan om daarnaast ook een reisverzekering af te sluiten. Bekijk de informatie over Verzekeren in het buitenland. 

Reizen: Internationaal

Nieuw- Zeeland is via Azië bereikbaar. Vliegmaatschappijen zijn bijvoorbeeld Quantas, BA en Singapore Airlines. Je mag 20 kilo aan bagage meenemen. KILROY biedt goedkope studententickets aan. Kijk bij KILROY voor tickets en vraag ook om een stop over zodat je voor hetzelfde geld nog in Azië (Singapore, Bangkok, Bali) rond kunt reizen op de heen- of terugweg.

Reizen: Nationaal

Reizen binnen Nieuw-Zeeland is makkelijk en betaalbaar, je kunt van stad naar stad reizen met de trein, bus of het vliegtuig. Het vervoer is modern en punctueel. Sommige studenten kopen zelfs hun eigen auto. Hou er wel rekening mee dat je in Nieuw-Zeeland links moet rijden. Het openbaar vervoer binnen de steden is efficiënt en regelmatig, maar het is vaak ook makkelijk om ergens lopend of met de fiets te komen!

Woonruimte

Je kunt ervoor kiezen om op de campus te wonen of zelf op zoek te gaan naar een kamer/appartement. Veel studenten kiezen ervoor om samen te wonen met andere studenten. De prijs varieert, afhankelijk de locatie en grootte van je kamer, tussen de 250-400 euro per maand. Als je gebruik wilt maken van de accommodatie die de universiteit aanbiedt dan kunnen wij je daar bij helpen. Lees meer over huisvesting tijdens je studie in het buitenland.

Bereid je goed voor

Studeren in het buitenland vergt enige voorbereiding. Voor je vertrek doorloop je verschillende stappen; van oriëntatie tot en met het regelen van een vliegticket. Kijk voor overige zaken die van belang zijn voor je studie in het buitenland ook op onze pagina Voor vertrek.

Meer informatie over Nieuw-Zeeland?
Neem contact op
Contact