University of Auckland

Internationale studenten tijdens de introductieweek aan University of Auckland in Nieuw-Zeeland
 

Studeren aan University of Auckland

University of Auckland is de oudste en grootste universiteit van Nieuw-Zeeland. De universiteit is gevestigd midden in het centrum van de geweldige stad Auckland, en tegelijkertijd vlakbij de haven en het prachtige buitengebied. De omgeving van de stad biedt prachtige landschappen en als je houdt van avontuur naast je studie in het buitenland, dan zit je zeker goed op het Noordereiland!

Op deze pagina vind je algemene informatie over studeren aan University of Auckland. Op de subpagina’s informeren wij je over de opleidingen, studentenhuisvesting, aanmeldingsprocedure, ervaringen van studenten en het studentenleven in Auckland.

10 Redenen om te studeren aan University of Auckland

 1. University of Auckland is een uitstekende universiteit gevestigd in een prachtige omgeving in de grootste stad van Nieuw-Zeeland.
 2. De universiteit heeft een uitgebreid aanbod aan toonaangevende opleidingen en vakken voor zowel voltijd studenten als study abroad studenten.
 3. Ontdek het geweldige studentenleven! Je hebt keuze uit honderden verschillende soorten studentenverenigingen en clubs. Er is voor ieder wat wils, van culturele of academische verenigingen tot sport of sociale clubs.
 4. De universiteitscampus ligt midden in het centrum van Auckland zodat je kunt genieten van het bruisende stadsleven. Bovendien ligt de campus op slechts 10 minuten wandelen van Auckland Waterfront en vlakbij ongerepte stranden, prachtige wandelpaden, uitdagende mountainbikeroutes en subtropische eilanden.
 5. Er studeren in totaal meer dan 40.000 studenten en ruim 6.000 internationale studenten uit meer dan 110 landen. De multiculturele mix van studenten en medewerkers zorgt voor een dynamische en inspirerende sfeer op de campus.
 6. Je krijgt uitstekend onderwijs van vakkundige docenten die bovendien erg vriendelijk en behulpzaam zijn. 
 7. University of Auckland heeft een uitgebreid alumni netwerk en doet er alles aan om studenten voor te bereiden op een succesvolle carrière en ze te introduceren bij de juiste mensen en netwerken.
 8. De universiteit staat wereldwijd goed aangeschreven en wordt vermeld in diverse belangrijke ranglijsten zoals de QS World University Ranking.
 9. Nieuw-Zeeland is een van de veiligste bestemmingen ter wereld voor een studie in het buitenland.
 10. Er zijn diverse ondersteunende diensten voor internationale studenten op de campus. Dus ook al ben je ver van huis, er wordt goed voor je gezorgd!

Studeren aan University of Auckland

Wat kan ik studeren aan University of Auckland?

Aan University of Auckland kun je als Nederlandse student verschillende soorten opleidingen volgen, zoals:

 • bacheloropleidingen in vele studierichtingen,
 • masteropleidingen; van een postgraduate certificate of - diploma tot een master by coursework, master by research of een PhD,
 • een of twee semesters studeren als study abroad student, bijvoorbeeld als minor in het kader van je studie in Nederland.

Kijk voor meer informatie op de pagina Opleidingen aan University of Auckland.

University of Auckland in de rankings

De universiteit staat wereldwijd goed aangeschreven en wordt vermeld in diverse belangrijke ranglijsten zoals:

 • De Business School van University of Auckland heeft een Triple Crown accreditatie van AMBA, EQUIS en AACSB. Wereldwijd is slechts 1 % van de business schools in het bezit van deze Triple Crown status.
 • In de Top 100 beste universiteiten ter wereld van QS World University Rankings 2018 staat University of Auckland op plaats 82.
 • University of Auckland staat op plaats 192 in de Times Higher Education World University Rankings 2018.
 • University of Auckland is als enige Nieuw-Zeelandse universiteit lid van Universitas 21 (U21) waar onder andere ook de Universiteit van Amsterdam lid van is. U21 is een internationaal netwerk van toonaangevende universiteiten.
 • De universiteit staat op nummer 25 in de ranglijst met de meest internationale universiteiten ter wereld 2017.

Wat kost het om te studeren aan University of Auckland?

Het collegegeld aan University of Auckland varieert per studieniveau en studierichting. Onze studieadviseurs informeren je graag over de exacte kosten van de opleiding of vakken van je voorkeur. Hieronder geven we je een indicatie van het collegegeld per studieniveau:

Study abroad: ca. 12.750 NZD per semester
Bachelor: vanaf ca. 25.300 NZD per jaar
Master: vanaf ca. 29.700 NZD per jaar

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over de exacte studiekosten, een schatting van de kosten voor levensonderhoud in Auckland, Nieuw-Zeeland en al je andere vragen.

Studeren in Auckland, Nieuw-Zeeland

Leuke weetjes over University of Auckland

 • De Māori-naam van University of Auckland is Te Whare Wānanga o Tāmaki Makaurau.
 • Philippa Boyens, scenarioschrijver van de The Lord of the Rings en King Kong films, is in 1994 afgestudeerd aan University of Auckland. In 2004 won Boyens, samen met Peter Jackson en Fran Walsh, de Oscar voor Beste bewerkt scenario voor de The Lord of the Rings films.
 • De universiteit is opgericht in 1883 als University of New Zealand in een oud gerechtsgebouw (het Old Government House op de stadscampus) en gevangenis. De naam werd in 1961 veranderd in Universiteit van Auckland.

Hoe KILROY je helpt

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van een studie in het buitenland, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Neem contact op.

Wil je meer weten over University of Auckland?

Meer informatie over University of Auckland?
Neem contact op
Contact