University of Auckland

Ervaringen van studenten aan University of Auckland in Nieuw-Zeeland

Ervaringen van studenten aan University of Auckland

Wil je weten hoe andere studenten hun studie in het buitenland ervaren? Hieronder vertellen studenten over hun ervaringen aan University of Auckland op het Noordereiland in Nieuw-Zeeland.

Johan Baggman

Universiteit: University of Auckland
Opleiding: Study abroad programma

Johan heeft in 2014 een semester economie en statistiek gestudeerd aan de University of Auckland op het Noordereiland in Nieuw-Zeeland en vertelt over zijn ervaringen aan de andere kant van de wereld.

Ik ben naar Auckland afgereisd zonder van tevoren huisvesting te regelen. Ik dacht dat het gemakkelijk zou zijn om een kamer te vinden. Ik heb eerst een paar nachten in een hostel geslapen en tijdens de introductieweek in een kamer via Airbnb. Uiteindelijk heb ik een mooie kamer gevonden via een advertentie van Trade me en woon ik samen met twee kiwi's. Ik moest echter nog wel drie weken wachten tot de kamer vrijkwam. Gelukkig kon ik tot die tijd bij vrienden verblijven. En dat was heel leuk, vooral omdat ik op die manier de kans kreeg om ze beter te leren kennen. De meeste buitenlandse studenten vinden accommodatie binnen ongeveer 2 weken. Op de foto hieronder kun je zien waar ik woon.

Studentenhuisvesting van Johan tijdens zijn studie in Nieuw-Zeeland

Studie in Nieuw-Zeeland

Ik doe een study abroad programma aan University of Auckland en studeer economie en statistiek. Studeren vraagt hier iets meer discipline, aangezien je regelmatig individueel werkt. Hierdoor moet ik ook iets meer moeite doen om andere studenten te leren kennen en dat is even wennen. Ik ben gewend veel samen te werken met studiegenoten en dat vind ik ook leuk, maar alles gaat tot nu toe goed.

Vrije tijd & studentenverenigingen

Hoewel de universiteit goed bevalt, is het toch de vrije tijd hier in Nieuw-Zeeland waar ik het meest van geniet. Ik heb me aangesloten bij verschillende studentenverenigingen en doe aan wandelen, kajakken, raften en basketbal. De verenigingen zijn een goede manier om anderen te ontmoeten. Het leren kennen van andere internationale studenten gaat het makkelijkst, aangezien zij in dezelfde situatie zitten. Maar ik heb ook enkele locals leren kennen (waaronder mijn twee huisgenoten) en dat is leuk. De andere internationale studenten zijn ook geïnteresseerd in reizen, dus regelmatig worden er leuke tours georganiseerd. Nieuw-Zeeland is fantastisch mooi!

Johan tijdens zijn studie in Nieuw-Zeeland

Johan en vrienden in Nieuw-Zeeland

Studentenleven in Auckland

In Auckland wordt vrijwel alles met de auto gedaan, er is niet echt een goede infrastructuur voor fietsen. Voor iemand die zo van fietsen (en openbaar vervoer) houdt als ik is dit wel een beetje een teleurstelling. Gelukkig woon ik in de buurt van de universiteit en kan ik lopend naar de campus. De kosten voor levensonderhoud (huisvesting, eten) zijn aan de hoge kant, maar verder bevalt alles prima. Ik denk er zelfs aan om mijn visum te verlengen en een zomerbaan te zoeken, dus het goed gaat.

Studeren in het buitenland

Ik ben blij dat ik de kans heb gegrepen om naar Nieuw-Zeeland te gaan. Het is ontzettend leuk en een goede manier om jezelf uit te dagen en te ontwikkelen. Toen ik vertrok in het vliegtuig was ik een tikkeltje nerveus. Ik vroeg me af of alles goed zou gaan, of ik wel een kamer zou kunnen vinden, leuke mensen zou leren kennen en ga zo maar door. Dat hoort er allemaal bij als je in het buitenland gaat studeren en uiteindelijk is alles goed gegaan!

Groet,
Johan

Meer informatie over studeren aan University of Auckland?
Neem contact op

Malene Devonport

Universiteit: University of Auckland
Opleiding: Statistiek

Malene studeert Statistiek aan University of Auckland in Nieuw-Zeeland. Zij heeft voor deze universiteit gekozen omdat ze veel positiefs had gehoord over hun afdeling Statistiek en heel graag de cultuur en natuur in Nieuw-Zeeland wilde ervaren.

Malene  tijdens haar studie in Nieuw-Zeeland

Opleiding Statistiek

Ik ben wiskunde gaan studeren zonder duidelijk idee over wat ik wilde worden. Tijdens mijn studie maakte ik kennis met het vak statistiek en vond dat al snel erg leuk. Interessant aan statistiek is dat je het kunt toepassen in groot aantal verschillende vakgebieden en dat ik als statisticus dus ook werkzaam kan zijn in al deze gebieden. Na afronding van mijn studie in Auckland wil ik graag in de agrarische sector gaan werken.

Campus University of Auckland

De campus is geweldig. De University of Auckland ligt in een mooie, groene omgeving met het dichtstbijzijnde café en de zee niet ver weg. De voorzieningen voor de studenten zijn geweldig, vooral de bibliotheek. Ik heb er al talloze uren doorgebracht om te studeren. De vele studieplekken aan het raam bieden een spectaculair uitzicht over de stad en de prachtige haven. De docenten zijn erg vriendelijk en behulpzaam en het is inspirerend om colleges te volgen in een andere omgeving. Er wordt lesgegeven in kleine groepen en de relatie tussen de studenten en docenten is zeer down-to-earth.

Studentenleven in Auckland

Auckland is een stad met veel verschillende culturen. Die diversiteit vind je ook terug binnen de universiteit, je treft hier studenten van veel verschillende nationaliteiten. Ik ben bevriend geraakt met studenten uit Nieuw-Zeeland, China, Engeland en Zuid-Korea, om er maar een paar te noemen.

Studeren in Nieuw-Zeeland

Wat ik het meeste waardeer aan het leven in Nieuw-Zeeland is de natuur. In mijn vrije tijd probeer ik hiervan zoveel mogelijk te zien en genieten. Tot nu toe zijn mijn favoriete spots vlakbij Auckland het vulkaaneiland Rangitoto, de stadsparken en het prachtige Muriwai strand. Ik heb ook een rondreis op het Noordereiland gemaakt met onder andere een bezoek aan het prachtige Tongariro National Park.

Studentenhuisvesting

Mijn vertrek naar Auckland en het begin van mijn opleiding hier zijn enorm soepel verlopen. Iedereen is erg vriendelijk en behulpzaam en ik voelde me snel thuis in de stad. Op mijn eerste dag in de stad ben ik direct op zoek gegaan naar huisvesting in Auckland. Er zijn veel mogelijkheden om uit te kiezen en het vinden geschikte woonruimte is verrassend eenvoudig. Ik verblijf in een gemeubileerd appartement net om de hoek van de stadscampus. Het is fantastisch om in het centrum van de stad te wonen, vlakbij Queen Street, de haven en de campus.

100% Explordinary

Studeren in Auckland raad ik iedereen aan. University of Auckland heeft een prachtige campus, de Kiwi´s, zoals de Nieuw-Zeelanders ook wel worden genoemd, zijn enorm vriendelijk en de natuur in Nieuw-Zeeland is adembenemend.

Meer informatie over University of Auckland?
Neem contact op
Contact