University of Otago

Kaj Kamstra bij de zeeleeuwen op het nabije Otago Peninsula in Nieuw-Zeeland

Ervaringen van studenten aan University of Otago

Wil je weten hoe andere studenten hun studie in het buitenland ervaren? Hieronder vertellen de Nederlandse studenten Kaj en Elke over hun ervaringen. Zij volgden een studie aan University of Otago in Dunedin op het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland.

Ervaring van Elke

Kaj Kamstra

Universiteit: University of Otago
Opleiding: Onderzoeksvakken neurobiologie

Kaj besloot na het afronden van zijn bacheloropleiding aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) verder te studeren aan University of Otago in Dunedin, Nieuw-Zeeland. Hij volgde er onderzoeksvakken in de richting van neurobiologie. Zijn jaar in het buitenland was een geweldige ervaring.

Nadat ik mijn bachelordiploma aan de UvA gehaald had, ontbrak het me aan de drang om meteen aan mijn master te beginnen. Toen ik via KILROY hoorde over de mogelijkheid om een zogenaamd “400-level degree” (een soort premaster) aan de University of Otago in Nieuw Zeeland te doen, was ik meteen verkocht. Hoewel ik eerlijk gezegd nog nooit van deze universiteit gehoord had, besloot ik het avontuur aan te gaan en vertrok ik voor een jaar naar de andere kant van de wereld.

Dunedin, dé studentenstad van Nieuw Zeeland

University of Otago, de oudste universiteit van Nieuw Zeeland, is te vinden in Dunedin en telt ongeveer 20.000 studenten. Aangezien er in heel Dunedin slechts zo’n 100.000 mensen wonen, staat deze stad bekend als dé studentenstad van Nieuw Zeeland. Bovendien zijn er naast Kiwi’s ook veel buitenlanders en dit leidt tot een heerlijke studentikoze en internationale vibe. Er is altijd wel een feestje te vinden in een van de vele flats. Die flats zijn trouwens berucht om hun slechte isolering, in de winter kan het er ijskoud zijn, al lijkt dat de Scarfies (zo worden de studenten hier genoemd) weinig te deren: het is hier vrij normaal om op blote voeten over straat te gaan.

Adembenemend natuurschoon

Terwijl Dunedin een studentenleven biedt dat moeilijk te evenaren is in Nederland, is er buiten de stad toegang tot adembenemend natuurschoon. Het is 10 minuutjes op de fiets vanaf mijn flat naar een van de beste surfspots van Nieuw Zeeland. Op het nabijgelegen schiereiland kun je zeehonden, pinguïns en albatrossen zien. En landinwaarts waan je jezelf in The Lord of the Rings, met uitgestrekte vlaktes, dichte bossen en besneeuwde bergtoppen. En schapen natuurlijk, heel veel schapen. Het studentenleven in combinatie met de prachtige omgeving heeft mijn jaar hier tot een geweldige ervaring gemaakt!

Foto's van Kaj in Nieuw-Zeeland

Meer informatie over University of Otago?
Neem contact op

Elke Lammers

Universiteit: University of Otago
Opleiding: Study abroad programma

Elke deed een minor aan University of Otago in Nieuw-Zeeland in het kader van haar opleiding in Nederland.

Elke Lammers in Nieuw-Zeeland

Minor in Nieuw-Zeeland

Op 28 juni 2015 begon mijn avontuur in Nieuw-Zeeland. Ik heb een minor gedaan voor mijn opleiding Vastgoed en Makelaardij. Dit is een studie die ze niet kennen in Nieuw-Zeeland, maar er zijn gelukkig altijd vakken die aansluiten bij je studie dus dit was geen probleem. Ik heb gekozen voor University of Otago omdat die bekend staat als een universiteit met veel internationale studenten en omdat Dunedin een echte studentenstad is.

Kiwihost

De universiteit zelf is heel goed bevallen. Otago is echt ingesteld op internationale studenten en de introductieweek is heel goed opgezet. Daarnaast is het natuurlijk super vet dat je met andere internationale studenten samenwoont. Ook woon je samen met een 'kiwihost'. Dit betekent dat er een student uit Nieuw-Zeeland bij je in woont die je alles kan vertellen over het land, de universiteit en zo krijg je ook meteen de cultuur mee.

Uitzicht Dunedin Nieuw-Zeeland

Slaapfeestjes en heel veel warme chocolademelk

Ik heb er gestudeerd tijdens de Nieuw-Zeelandse winter, en hoewel het niet zo koud wordt als in Nederland is het echt aan te raden om veel warme kleren mee te nemen. De huizen in Nieuw-Zeeland hebben namelijk geen centrale verwarming, alles is enkel glas en de studentenhuizen zijn niet altijd goed geïsoleerd. Maar dat mag de pret niet drukken natuurlijk. Slaapfeestjes in de woonkamer, een extra kerst inlassen en heel veel warme chocolademelk.

Outdoor activiteiten in Nieuw-Zeeland

Otago zorgt er echt voor dat je tijdens je verblijf in Nieuw-Zeeland de kans krijgt heel veel verschillende mensen te ontmoeten en veel van het land te zien. Er worden ontzettend veel activiteiten georganiseerd zoals kajakken in Milford-Sound, skiën in Wanaka en mountainbiken in de Caitlinns. Naast deze outdoor activiteiten zijn er ook genoeg sociale gelegenheden dicht bij de uni zoals pizza-quiz avonden.

Studeren in het prachtige Nieuw-Zeeland

Kiwi’s

De mensen hier in Nieuw-Zeeland, ook wel kiwi’s genoemd naar de loopvogels die van nature alleen in dit land voorkomen, zijn ook echt heel vriendelijk. Je wordt overal bij geholpen. Vraag je de weg, krijg je er meteen vele tips bij van plekken die je moet zien. Dit maakt van Nieuw-Zeeland een land waar je makkelijk went.

naar boven

Meer informatie over University of Otago?
Neem contact op
Contact