Singapore

Studeren in Singapore
 

Studeren in Singapore

Wonen en studeren in een wereldstad als Singapore is een bijzondere ervaring. Beleef tijdens je studie de levendige kunst en cultuur, prachtige landschappen, geweldige shoppingmogelijkheden en het aangename klimaat van deze unieke stad.

Studie in Singapore

Uniek is het beste woord waarmee je Singapore kunt omschrijven. Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië en bestaat uit een groep van 63 eilanden. Het grootste eiland daarvan heet Singapore. Dit is een dynamische stad met een harmonieuze mix aan culturen, gastronomie, kunst en moderne architectuur. Studeren in Singapore is ook uniek en kan via KILROY aan Curtin Singapore

Neem contact op met een van onze studieadviseurs voor meer informatie of maak gratis een afspraak voor een studieadviesgesprek.

Smeltkroes van culturen

Singapore staat bekend om de smeltkroes van culturen en religieuze tolerantie. Het land heeft ruim vier miljoen inwoners en de bevolking bestaat uit ca. 77 procent Chinezen, 14 procent Maleiers (de oorspronkelijke bewoners), 8 procent Indiërs en 1 procent overige. Ook wonen en werken er meer dan 90.000 expats in Singapore.

Singapore is een voormalige kolonie van het Verenigd Koninkrijk. De Engelsman Sir Thomas Stamford Raffles stichtte er in 1819 handelspost en legde daarmee de basis van het huidige Singapore. De oorspronkelijke bewoners waren Maleise vissers, maar na de oprichting van de Britse handelspost werd het land een magneet voor migranten en handelaren uit de zuidelijke provincies van China, Indonesië, India, Pakistan, Sri Lanka en het Midden-Oosten.

Eten

Niet alleen de bevolking is zeer divers, ook de Singaporese keuken bestaat uit een grote variëteit aan gerechten beïnvloed door Chinese, Arabische, Maleisische en Indiase gewoontes. De gerechten worden vaak met elkaar gecombineerd, wat leidt tot bijzonder smakelijke maaltijden.

Taal

Er zijn vier officiële talen in Singapore: Maleis, Mandarijn, Tamil en Engels. Maleis is de nationale taal, maar Mandarijn en Engels worden het meest gesproken. De meeste mensen zijn tweetalig, zij spreken naast hun moedertaal tevens Engels.

Religie

De mix van culturen brengt ook verschillende soorten religies met zich mee. De belangrijkste godsdiensten zijn; islam, taoïsme, boeddhisme, christendom, hindoeïsme, sikhisme en jodendom. De skyline van Singapore bestaat dan ook uit minaretten van moskeeën, torenspitsen van gotische kathedralen, ingewikkelde beeldjes van hindoetempels en de karakteristieke architectuur van de daken van Chinese tempels.

Levensonderhoud

De kosten voor levensonderhoud zijn afhankelijk van je eigen uitgavenpatroon en financiën. Singapore is een grote stad met een scala aan mogelijkheden voor ieder budget. Houd in ieder geval rekening met een begroting van minimaal 9.000 tot 18.000 Singapore dollar per jaar om de belangrijkste kosten voor levensonderhoud te dekken.

Visum Singapore

Als internationale student heb je een Student’s Pass nodig om in Singapore te kunnen studeren. De universiteit waar je gaat studeren, helpt je met de aanvraag hiervan.

Financiering studie buitenland

Studeren in het buitenland is duurder dan studeren in Nederland. Het is daarom belangrijk om je vooraf goed te informeren over de kosten en de verschillende manieren waarop je je studie in Singapore financieren kunt.

Bereid je goed voor 

Studeren in het buitenland vergt enige voorbereiding. Voor je vertrek doorloop je verschillende stappen; van oriëntatie tot en met het regelen van een vliegticket. Kijk voor overige zaken die van belang zijn voor je studie in het buitenland ook op onze pagina Voor vertrek.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is erg goed geregeld en ruim de helft van de bevolking reist dan ook iedere dag met het openbaar vervoer naar het werk, de universiteit enzovoort.

Klimaat

De stadsstaat Singapore heeft een tropisch klimaat met het hele jaar warm en vochtig weer. De temperatuur overdag is meestal ruim 30°C en daalt ’s nachts meestal niet onder de 24°C. De luchtvochtigheid is bovendien hoog. Tijdens de moessonperiode, die duurt van november tot en met februari, kan er veel regen vallen.

Feiten & cijfers Singapore

Bevolking: ca. 4 miljoen
Hoofdstad: Singapore
Valuta: Singaporese dollar (SGD)
Tijdzones: UTC +8

Meer informatie over Singapore?
Neem contact op
Contact