Curtin Singapore

Studeren in Singapore

Studentenleven in Singapore

De campus van Curtin Singapore ligt net buiten het zakencentrum van Singapore, een van de belangrijkste economische centra van Azië. Singapore is een unieke en levendige wereldstad met een tropisch klimaat. De stad staat bekend als een veilige bestemming en is een van de beste studentensteden ter wereld volgens de QS Best Student Cities ranking.

Things to do in Singapore

Als student aan Curtin Singapore ontvang je niet alleen kwalitatief goed onderwijs, maar heb je ook toegang tot de grote variëteit aan culturele activiteiten van deze unieke en levendige wereldstad.

Shoppen in Singapore

In Singapore kun je heerlijk winkelen en vaak nog goedkoop ook. Orchard Road moet je zeker niet overslaan, hier vind je moderne winkels en diverse winkelcentra. Voor vintage, tweedehands kleding en hebbedingetjes ga je in het weekend naar de Thieves Market, op en rond Sungei Road. Of breng eens een bezoek aan de unieke en kleurrijke straat Haji Lane in de wijk Kampong Glam, hier vind je leuke winkeltjes en koffietentjes.

Delicious Singapore food

De Singaporese keuken bestaat uit een grote variëteit aan gerechten beïnvloed door Chinese, Arabische, Maleisische en Indiase gewoontes. Een goede tip is om naar een lokaal restaurant te gaan waar de lokale bevolking ook te vinden is. Hoe meer Aziaten, hoe beter het eten! Een leeg restaurant betekent meestal dat het eten slecht is. Probeer eens een van de lokale specialiteiten zoals chili krab, laksa (noedel soep met kokosnoot, ei, garnalen en kokkels) en rojak (gemixt fruit en groen met garnalen, pasta en pinda's).

Houd de stad schoon

Singapore staat bekend om haar schone straten. De overheid en bevolking doen er werkelijk alles aan om de stad zo schoon mogelijk te houden. Vuil op straat gooien of bijvoorbeeld eten in de metro kan je dan ook een flinke boete opleveren.

Reisinformatie Singapore

De reisexperts van KILROY vertellen je graag meer over reizen naar Singapore. Bijvoorbeeld over voordelige en flexibele vliegtickets, hotels en hostels, autohuur, reizen en andere tips.

Meer informatie over Curtin Singapore?
Neem contact op
Contact