RMIT Vietnam

Skyline van Ho Chi Minh, Vietnam

Studentenleven in Ho Chi Minh en Hanoi

In Vietnam wonen ongeveer 90 miljoen mensen en het land strekt zich uit over 1.400 kilometer langs de oostkust van het Indochina-schiereiland. RMIT Vietnam heeft een campus in Ho Chi Minh en Hanoi. Ho Chi Minh is een dynamische stad in het zuiden van het land. De hoofdstad Hanoi ligt in het noorden en is het politieke en culturele hart van het land.

Ho Chi Minh (Saigon)

De snelle ontwikkelingen van de afgelopen jaren maken deze Zuidoost-Aziatische metropool uniek. Moderne wolkenkrabbers contrasteren met de prachtig bewaarde Franse koloniale architectuur. De stad staat bekend als de economische motor van Vietnam en is de grootste stad van het land. Ho Chi Minhstad heeft ruim 7 miljoen inwoners. De stad heeft een interessante geschiedenis en de mensen zijn erg vriendelijk.

Hanoi

In 2010 vierde Hanoi, ook wel 'The grand old dame of the Oriënt’ genoemd, haar 1.000-jarig bestaan. De stad heeft bijna 4 miljoen inwoners en het is een stad vol contrasten en vol van bedrijvigheid. Kenmerkend is de combinatie van de Franse koloniale sfeer (Franse architectuur, brede boulevards en grand cafés) met de typisch Aziatische straathectiek. Het centrum ligt rond het Hoan Kiem meer, waar je de belangrijkste bezienswaardigheden vindt. Vriendschappen komen in Hanoi iets langzamer op gang dan in Ho Chi Minh, maar zijn wel hechter.

Reizen Vietnam

De reisexperts van KILROY helpen je graag aan meer informatie over reizen in en naar Vietnam.

Meer informatie over RMIT Vietnam?
Neem contact op
Contact